Od 13. maja Venera ulazi u retrogradni hod: KOME PLANETA LJUBAVI DONOSI SREĆU, A KOME RASKID?

Svima onima koji su se navodno odrekli dređenih poroka i nevjerstava sada slijedi period izazova i iskušenja koji će mnoge vratiti natrag u „blato“ – što će koincidirati sa slabljenjem (nestajanjem) pandemije i parcijalnim povratkom uobičajenog svakodnevnog funkcionisanja.

Venera je u znaku Blizanaca od 3. aprila 2002. godine, a 9. aprila je ušla u retrogradnu sjenku.

U ovom humorističnom i agilnom Merkurovom znaku, Venera se osjeća uglavnom prijatno zbog toga što ove dvije planete po mahom dobro sarađuju. Brzina i intelektualizacija dnevnog Merkura zna da artikuliše i predstavi Veneru na pravi način, oduzimajući joj povremeno po koji senzualniji i cjelovitiji ton koji je prethodno posjedovala u svom sjedištu.

Dobra strana ovog tranzita jesu češća verbalna i pismena izražavanja podrške voljenima, fluentnija komunikacija, te tendencija ka boljoj kooperaciji među prijateljima i istomišljeničkim grupama ljudi koji imaju za cilj da šire konstruktivne informacije.

Loša strana daje površnost, plitkost i slatke bijele laži u odnosima, pogotovo tokom formiranja sanjarskog kvadrata s Neptunom, kao i u maju – za vrijeme Venerinog retrogradnog hoda.

Ovakva Venera predstavlja djevojku koja cijeni inteligentnog i artikulisanog muškarca, tako da oni koji osvajaju riječima sada imaju značajnu prednost.
Početak bivstvovanja Venere u Blizancima daje novu snagu ozbiljnim i ne previše posesivnim vezama jer se formiraju trigoni sa vazdušnim Marsom i Saturnom.

Takvi primjeri će već u aprilu su počeli lakše disati, s tim što Veneru i prije početka retrogradnog hoda čeka Neptun u Ribama što je potencijalno upozorenje za sve one koji prethodne olakšavajuće impulse Venere shvate isuviše idealistički i olako. Kako za odnose, tako i za druge konkretne vrijednosti, finansijska kretanja itd.

Na dan 13. maja, Venera će ući u retrogradni hod.

Retrogradna Venera će od 21. maja istovremeno praviti (u startu) vijugavi kvadrat sa Neptunom u Ribama.

Svima onima koji su se navodno odrekli dređenih poroka i nevjerstava sada slijedi period izazova i iskušenja koji će mnoge vratiti natrag u „blato“ – što će koincidirati sa slabljenjem (nestajanjem) pandemije i parcijalnim povratkom uobičajenog svakodnevnog funkcionisanja.

Oko 1. juna 2020. godine dodatni izazov biće i kvadrat sa Marsom u Ribama pa će uljudnost, vjernost i postojanost među mnogim ljubavnim vezama naići na prepreke usljed nadolazećih talasa strasti koja će mnoge, sada „puštene sa lanca“ ubaciti u period nezrelog zaljubljivanja kao i ljubavne konfuzije i flert.

Vraćanje na direktan hod početkom jula mjeseca dovodi do stabilizacije u ljubavnim i partenrskim odnosima tamo gdje postoji dovoljna doza prostora, zbog relativno olakšavajućeg trigona sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji, kao i sekstilom sa jakim Marsom.

Ali uprkos nekim novim impulsima, uticaji ovakve Venere neće zaista fiksirati ništa u ljubavnim vezama što već nije prethodno fiksirano.

Poslije ponovnog, poslednjeg kvadrata sa Neptunom na kraju boravka u ovom znaku čeka je ne baš prijatan kvinkuks sa istim tim retrogradnim Saturnom koji će doneti povremena zahlađenja i kraća odvajanja za sve one parove kojima fali nekakav zdravorazumski element u odnosima.

Bilo kako bilo – za vrijeme ovakve Venere toplo se savjetuje da verbalizujete i pišete poruke ljubavi koje će se zatim širiti među istomišljenicima. Tako ćete širiti osjećaj lakoće u međuljudskim odnosima i olakšati misli mnogima u ovim turbulentnim vremenima. (Astrolog: Aleksa Noveski – Astrosudbina)