Od 04.04.2018.godine – Novi život počinje

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

Zašto je ovaj datum posebno značajan?

Broj 4 predstavlja značajne životne početke i završetke. Pored toga što se u ovom datumu nalaze dvije Četvorke, značajno je i što se vladar Četvorke, a to je Sunce, nalazi u znaku Ovna koji predstavlja nove ideje, akcije i početke. Četvorka je broj Duše, a drugo svjetlo, tj. Mjesec koji je inače astrološki vladar Duše, nalazi se u harmoničnom aspektu trigona sa Suncem. Pored toga, numerološki gledano, današnji dan se nalazi pod vladavinom broja 1 koji kao i zodijački znak Ovna predstavlja, nove ideje, akcije i početke.

Iz svega priloženog vrlo lako možemo doći do zaključka kako 04.04.2018.godine predstavlja vrlo važan datum. Svojevrsnu okosnicu početka proljeća i buđenja prirode kao osnovne matrice bitisanja. Samim tim predstavlja jedan novi ciklus u razvoju svih nas, nove ideje, aktivnosti i poduhvate, kao i završetke svega što ometa put našem razvoju.

Sve ideje koje vam danas dođu prigrlite sa najvećom ljubavlju, jer će u narednom vremenu postati vaša sjajna realnost. Ipak, kako je Merkur retrogradan, nikako se ne savjetuje otpočinjanje novih, značajnijih konkretnih aktivnosti. Nove početke odgodite za period od 3. dekade 4. mjeseca. Neka vam nove ideje budu glavna preokupacija, ali strpite se još oko 2, 5 tjedna, nije niti malo strašno. Neće biti ničeg strašnog ni ako danas otpočnete realizaciju vaših ideja, međutim, već u startu su moguće određene prepreke i odgađanja, nervoze i tenzije,…U tom slučaju ne krivite sebe što ste krenuli ranije, ali kad dođe do otežanja, znajte kako je Priroda sve sjajno uredila, i kako se sve događa za neko naše veće dobro.

Na drugoj strani ovaj dan treba posvjetiti završetku svega onoga što je ostalo nedovršeno, što vam visi nad glavom. Primjera radi, usmjerite se na riješavanje papiroloških i administrativnih pitanja…Ili, uradite generalku svog prijvoznog sredstva….Ili, usredotočite se na spremanje ispita koje nikako da položite,…Ili, usmjerite se na to da naučite lekcije koje ste propustili, a tiču se vašeg educiranja ili posla….Ili, što god…. U svemu što se tiče završetaka, sreća će maksimalno biti na vašoj strani.

Vezano uz ovaj dan, vrlo važno mjesto zauzimaju obitelj, dom i nekretnine.

Naime, Četvorka predstavlja nekretnine, dom i obitelj, pa kako je Merkur retrogradan, a energija Marsa snažna, vrlo su mogući izazovi vezano uz članove obitelji ili ukućane, kao i izazovi vezano uz sve što se tiče nekretnina.

Prvo ćemo se pozabaviti obiteljskim odnosima.

Kada je riječ o članovima obitelji i-ili ukućanima, može doći do iznenadnih i vrlo žestokih konflikata i sukoba, pa već od sada intenzivno poradite podizanju kvalitete vašeg unutarnjeg mira. Koliko god da vas nerviralo ponašanje pojedinih članova obitelji ili ukućana, imajte na umu da svatko od nas ima svoju priču, a time i realnost. Umjesto da se nervirate, pružite im ljubav i razumijevanje, kolko god više možete. I najvažnije, stavite sebe na prvo mjesto svog života. Možda ćete pak samo pojačano biti zabrinuti za nekog člana obitelji ili ukućana, pa u tim trenucima je važno samo promjeniti fokus. Nije lako, ali stavite fokus na stvari koje vam pričinjavaju ugođaj, i vidjeti ćete koliko će se ujedno promjeniti na bolje vaš doživljaj člana obitelji ili ukućana za koga se brinete.

Ili, pak možda još uvijek ne možete oprostiti nekom članu obitelji za nešto loše što vam je uradio. E, pa oprostite baš danas. Oprost je jedan od najuzvišenijih ljudskih činova…Možda ne možete oprostiti, ali time samo sebi štetite, time onemogućavate sebe za svoj dalji razvoj.

Oprostite drugima ne radi njih, već radi sebe, zaboravite, ali ne činite više iste ili slične obrasce koji su vas doveli do toga da ne možete oprostiti…u tome je čitava poanta. Ukoliko vas muči što još uvijek ne možete oprostiti, imajte na umu kako oprost nije nekoliko puta pročitati molitvu ili afirmaciju, već čitav jedan proces. Molitva, afirmacije, meditacija i druge duhovne tehnike sjajni su alati koji će služiti svrsi da se ovaj proces dovede do pozitivnog ishoda.

Jedna od sjajnih metoda za opraštanje je napisati takozvano pismo mržnje osobi ili osobama kojima ne možete oprostiti. U tom pismu, napišite im sve što mislite o njima, na što brutalniji način, a onda to pismo spalite. Ako ne uspije jednom, učinite još nekoliko puta, i vidjeti ćete koliko će vam pomoći da oprostite.

Druga važna stvar koju je jako važno uraditiu ovaj dan je kompletno čišćenje doma.

Naime, da biste potakli sreću i obilje u domu, neophodno je uraditi kako čišćenje doma kako u osnovnom higijenskom smislu i u smislu izbacivanja svih suvišnih predmeta, tako i energetsko čišćenje doma prema pravilima vaše vjere, ili pak u vidu sprovođenja kakvog rituala. Naravno i uraditi generalku vezano uz kućnu instalaciju i uređaje koji služe svakodnevnom životu. Ipak, kupnju novih uređaja koje želite, odgodite za period od 3. dekade ovog mjeseca, kada Merkur izađe iz retrogradnog hoda. Podjednako je važno učiniti nešto vezano uz spoljnju estetiku doma…npr. samostalno napraviti neku vama ugodnu dekoraciju ili kupiti kakav dekorativni komad.

Boje koje biste trebali preferirati u ovom periodu su boje Sunca – žuta, šafran boja, krv crvena ili narandžasta. Nikako unositi predmete tamnih boja, jer Saturn je u neprijateljskom odnosu sa pozitivnim nastojanjima četvorke, a Saturn predstavlja tamne tonove. Također, jako bi bilo poželjno intenzivirati se po pitanju uzgoja cvijeća u vašem stambenom objektu, npr. zasaditi neku novu vrstu cvijeća.

I treće – nekretnine.

U ovaj dan, neće biti povoljni uvjeti za prodaju, kupnju, rentiranje, kao i za sudske procese, poput ostavinskih postupaka i rasprava i sl. Na drugoj strani, povoljni su uvjeti za prodaju i kupnju nekretnina sa niskom tržišnom vrijednošcu, kao i renoviranje i adaptaciju nekretnina.

Na zdravstveom planu, potreban je manji oprez.

Problem može nastati vezano uz nagomilavanje tjelesne tecnosti, pa se preporuča konzumiranje nekog detoks preparata ili napitka, dovoljno kombinacija bikarbone sode sa limunom. Zatim mogu biti izražene smetnje sa digestivnim sustavom, pa se preporuča unos hrane koja je laganaza varenje. I moguću su pojačani bolovi u kukovima. Savjet je da slobodno vrijeme provedete negdje u prirodi i nahranite se njenom blagotvornom energijom. Ovaj dan je zapravo svojevrsna slava prirodi koja se razbudila, nakon što se probudila iz zimskog sna.

(aura.ba)