Očistite torbu i privucite energiju novca!

U ženskim torbama može svašta da se nađe, često se u njima nakupi stvari kojima je zapravo mjesto u smeću: računi, omota od žvakaćih guma i papirnih maramica, neupotrebljivi karmini, potrošene hemijske olovke…

Takve stvari, osim što nas nerviraju kad na brzinu pokušavamo nešto da nađemo u torbi, remete tok energije, a time i one novčane. Jayme Barrett, stručnjak za feng šui, savetuje kako postići da energija slobodno teče i od svoje verne pratilje napraviti torbu obilja.


1. Stvorite namjeru obilja – vaša torba je čuvar vašeg novčanika, ključeva doma i automobila… Šta ona govori o vama? Kakva vam osjećanja budi? Sad je trenutak da iskažete namjeru u vezi s njom – ona treba da priziva i multiplikuje energiju obilja.

2. Očistite nered – svakih nekoliko nedjelja treba da istresete sadržaj torbe (i novčanika, kao i aktovke i/ili torbe za kompjuter, ako ih nosite). Riješite se svega što ne podstiče vaše samopouzdanje i prihode, pa bacite smeće. Stvari u torbi organizujte tako da sve možete brzo naći. Nemojte dopustiti da vam nered zaustavi tok bogatstva!

3. Birajte crvenu i zlatnu – crvena i zlatna boje su obilja koje će dati energetski poticaj vašem novčanom toku. Naročito se preporučuju za novčanik. Njega pak održavajte u dobrom stanju kako bi uvijek bio sjajan i zamijenite kad postane otrcan. Jednom nedjeljno iz njega izbacite račune i potvrde s bankomata ako imate naviku da ih čuvate u novčaniku. A kako biste se uvijek osjećali prosperitetno, u novčaniku nosite veću novčanicu, može i u stranoj valuti.

4. Detoks kozmetičke torbice – ni njeno djelovanje nije zanemarljivo, zato uklonite svu neupotrebljivu šminku, sve razmrvljeno, pocjepano, zamrljano. Nemojte čuvati ni promotivne uzorke samo zato što su besplatni; mnogima je možda već prošao rok upotrebe. Zadržite samo proizvode i boje koje nosite i volite.

5. Nabavite držač torbice – često se u lokalima događa da nemate gdje da ostavite torbu, zato je za takve prilike dobrodošao držač torbica. Torbu nipošto nemojte odložiti na pod jer se time iscrpljuje energija novca.