Očistite sinuse palcem i jezikom: Drastično olakšanje za 20 sekudi!

Infekcije sinusa su veoma česte i nezgodne. Infekcije sinusa su zapravo zapaljenje sinusne šupljine koje uzrokuju bakterije, alergije, grip i prehlade.

Srećom, postoji lijek za to, a danas ćemo vam pokazati kako da ga napravite.

Ovo su 4 najbolja lijeka za infekcije sinusa:

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće liječi mnoge rane, bolesti i bol. Postoje dva načina na koje možete izliječiti sinusni infekciju jabukovim sirćetom. Prvi je da pomiješate 2 dl tople vode sa 2 kašike sirćeta i kašikom meda, a drugi da prosto uzimate po jednu kašiku sirćeta tri puta dnevno. Možete probati i da se inhalirate smjesom sirćeta i vode u razmjeri 1:1.

Kurkuma

Kurkuma ima brojna svojstva dobra po zdravlje, a među njima je i moć da izleijči infekciju sinusa. Ovaj začin je odličan za liječenje sinusnih infekcija zbog kurkumina, moćnog jedinjenja koje ima antizapaljenska svojstva.

Slana voda

Ovaj lijek je veoma popularan i veoma efektivan. Dovoljno je da pomiješate četvrtinu kašičice morske soli sa malo sode bikarbone i punim čepom prehrambenog hidrogena u šolji tople vode. Neka vam neko pomogne da ubacite ovu smjesu u nos.

Ulje od origana

Sve što vam je potrebno jeste da sipate malo ulja od origana u vodu, zagrijete u rerni, a zatim se time inhalirate. Možete i dodavati ulje od origana u hranu. Origano je odličan za poboljšavanje varenja, liječenje infekcija i poboljšanje funkcije jetre i debelog crijeva.

Možete da isprobate i sljedeće trikove:

Uzdignite glavu kada spavate

Primjenite toplu kompresu na lice nekoliko puta dnevno u trajanju od po 5 minuta.

Uzimajte oko 1 g vitamina C 1-3 puta dnevno.

Pijte puno tečnosti kako biste ovlažili sluzokožu i isprali sluz sa svojih sinusa.

Očistite kuću, naročito spavaću sobu

Koristiće vam upotreba uređaja za prečišćavanje.

Očistite sinuse jezikom i palcem za 20 sekundi

Postavite jezik na vrh usta, a zatim stavite prst između obrva i pritisnite. Držite oko 20 sekundi i vaši sinusi će početi da se raščišćavaju.

Prema riječima Lise De Stefano, vanrednog profesora na Univerzitetu u Mičigenu, takvo pritiskanje uzrokuje pomjeranje ralaste kosti, koja se nalazi u nosnom prolazu. Ona navodi da pomjeranje te kosti otčepljava sinuse.

(stil.kurir.rs)