Očistite organizam od masnoća i otrova: SA OVA 3 SASTOJKA NAPRAVITE DETOKS NAPITAK

Za zdrav i „ispravan“ rad jetre, detoksikacija je jedna od najbitnijih i najboljih stvari koje možete da priuštite sebi i svom tijelu

Ovaj način čišćenja organizma, ne samo da pomaže sistemu organa za varenje već i obezbjeđuje hranljive materije tijelu koje su prijeko potrebne zarad očuvanja i obnavljanja energije, jačanja imuniteta i još mnogo toga.

Osim toga, detoks napici se mogu koristiti i kao pomoć za mnoge probleme sa zdravljem jer odlično služe kada želimo da smršamo ili pročistimo tijelo od masnoća.
Ovo su namirnice koje efikasno uklanjaju toksine iz tijela, istovremeno hraneći ga zdravim materijama, samim tim sve one su savršen dodatak detoks pićima:

Ovaj napitak pojačava efekte detoksikacije organizma, čuva imuni sistem, reproduktivne organe i služi kao dodatni izvor energije. Ovo je detoks recepti za čišćenje jetre i organizma od masnoća:

Sastojci: 1⁄2 šolje hladnog zelenog čaja, 1 banana, pola limuna

Iscijedite limun i pomiješajte sok sa bananom, koju možete izblendati viljuškom ili u blenderu, i zatim pomiješajte sve sa zelenim čajem. Napitak popijte odmah kako bi efekat na jetru bio što efikasniji.

Zbog visokih antioksidantskih vrijednosti, zeleni čaj se uglavnom uključuje u svaki detoks program, pogotovo što ima sposobnost da brzo i efikasno čisti jetru.

Osim toga, odlično je popiti čašu vode sa pola limuna odmah po buđenju, s obzirom da limun stimuliše oslobađanje enzima i pomaže da se toksini pretvore u otpad koji se lako izbacuje iz tijela prirodnim putem