Očistite crijeva sa sokom od mrkve i cvekle: Moćni recept Viktorije Semjonove zaludio svijet!

Još je u davna vremena grčki filozof Hipokrat izjavio da sve bolesti započinju u crijevima. Ta misao nikad nije zvučala tako istinito kao danas kada svedočimo tolikom broju ljudi oboljelih od raka debelog crijeva.

Ako vaša crijeva ne funkcionišu pravilno i ne prazne se redovno, u vašem tijelu se zadržava toksični otpad, koji se poslije resorbira u organizam i bukvalno vas truje iznutra.

Ako jedete već dugo prženu, masnu i industrijsku hranu, zasićenu toksinima i aditivima, zid vašeg debelog crijeva obložen je stvrdnutom sluzi i kolonijom “neprijateljskih” bakterija.

Zbog toga vaš organizam ne može da apsorbuje većinu hranjivih supstanci, a to postupno slabi vaš imunitet te vas čini podložnima raznim oboljenjima.

Zbog toga, put do zdravlja započinje –detoksikacijom crijeva.

Detaljan detoks prema receptu Viktorije Semjonove:

Znakovi koji ukazuju na to da su vaša crijeva preopterećena otpadnim tvarima i toksinima su:

konstipacija; grčevi u stomaku ili crijevima; kandida; upale bešike ili bubrega; loš zadah; gljivice na stopalima.

Da biste priuštili sebi detaljan detoks i osnažili cijeli organizam, isprobajte recept koji je osmislila Viktorija Semjonova, ruska stručnjakinja za prirodne oblike liječenja.

Napitak za detoks crijeva

Konzumacijom ovoga napitka možete ne samo očistiti crijeva, već i sprečiti razvoj raka debelog crijeva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene namirnice jer biste u protivnom u tijelo mogli uneti još više toksina.

Sastojci:

½ kg mrkve

½ kg svježe cvekle

1 šaka naseckanih sušenih kajsija

1 šaka grožđica

1 supena kašika meda

Priprema: Mrkvu i cveklu naseckajte na sitno te ih stavite u lonac. Zakuhajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća.

Potom dodajte nasjeckane sušene kajsije i grožđice. Stavite na vatru pa čim prokuha sklonite lonac s vatre. Kada se ohladi, dodajte u tećnost 1 supenu kašiku meda.

Prebacite na neko hladno mjesto i ostavite da odstoji 12 sati.

 

Zatim procijedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Triput dnevno popijte po pola čaše, i to pre obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati posebno ili ih jednostavno dodajte u obrok.

Kako biste što bolje očistili crijva, primjenjujte ovaj recept mjesec dana. Navedena količina biće vam dovoljna za 2 dana.

(stil.kurir.rs)