“Očistila sam preko 11.000 WC školjki u životu, evo koji je najbolji način”

Koliko često trebamo čistiti WC školjku i koji je najbolji način da to napravite otkrila je Leslie Reichert, vlasnica agencije koja pruža usluge čišćenja.

“Očistila sam preko 11.000 WC školjki u životu”, kaže Leslie te tvrdi da se nečistoća, kamenac i bakterije koje vrebaju u zahodu s prirodnim sredstvima mogu ukloniti jednako dobro kao i s najjačom kemijom.

 

Leslie kaže da je dovoljno jednom tjedno temeljito očistiti WC školjku (iznutra i i izvana), pod uslovom da svakodnevno prođete po unutrašnjosti školjke s četkom. Osmislila je i vlastiti recept za prah za čišćenje WC školjke.

Sastojci za prah za čišćenje:

135 grama boraksa
135 grama soda bikarbone
135 grama soli
6 kapi ulja čajevca za dezinfekciju

Zatvorite vodu u WC školjci i vodokotliću tako da se potpuno isprazni. Nanesite prah za čišćenje po unutrašnjosti školjke i, noseći zaštitne rukavice, izribajte školjku te ispod ruba koristeći spužvicu za ribanje. Koristeći vlažnu krpu od mikrovlakana presavinutu na osmine i prah za čišćenje, počnite čistiti od vrha, odnosno od vodokotlića pa idite prema dolje. Kada se u kotliću pojavi mulj, treba ga očistiti. Ispraznite svu vodu iz vodokotlića te ulijte u njega univerzalno sredstvo za čišćenje. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, a zatim izribajte koristeći grubu spužvicu ili staru četkicu za zube. Otvorite vodu i isperite vodokotlić.