Obratite pažnju: OVI SIGNALI VEĆ NA VJENČANJU OTRIVAJU DA BRAK NEĆE OPSTATI

Fotografi koji su snimali vjenčanja, ispričali su kakve sitnice primjećuju, a koje nepogrješivo mogu značiti kamen spoticanja u braku.
Na sajtu Reddit mnogi fotografi na vjenčanjima podijelili su svoja iskustva. Kako kažu, svi oni, radeći svoj posao, prisustvuju različitim situacijama koje ne slute na dobro, a mnogi od tih parova kasnije se i razvedu. Čak bi se reklo da stvaraju poseban instinkt kada je u pitanju funkcionalnost (ne)sretnih parova.

1. Gledaju svuda, osim…
Jedan komentator ističe da, kada jedan od mladenaca, nepristojno gleda u daljinu dok im fotograf pokazuje fotografije s vjenčanja – zapravo u sebi osjeća da je napravio grešku.

2. Seksualna tenzija – na pogrešnom mjestu
Drugi tvrdi da je svjedočio vjenčanju kad se više osjeti seksualna tenzija između mladoženje i kume, nego između njega i mlade. To nepogrješivo sluti na loše.

3. Sve se vrti oko mlade
Fotograf Reddita misli da od braka nema ništa ako je mlada usredsređena isključivo na to da sve bude podređeno njoj. Ukoliko se previše koristi riječ “ja”, “moj/a/e” i slično, umjesto “mi i naš/a/e”, to ne može biti dobro.

4. Kad par nije jedno
“Jedan par me brinuo. Nevjesta je bila toliko napeta i njene slike nisu valjale, izgledala je tako nesretno. Mladoženja je za to vrijeme bio sa prijateljima i odlično se zabavljao, ali uopšte nije reagovao na njenu paniku”, smatra korisnik Reddita i fotograf.

5. Manjak entuzijazma
Ukoliko izgleda da je par potpuno nezainteresovan na fotografijama, ni to nije dobar znak, kaže fotograf za Reddit. “Na prvom vjenčanju na kom sam radio bio je sa mnom moj dragi prijatelj koji je fotograf 10 godina, kako bi mi pokazao neke trikove zanata. Dakle, kad je na ljubavnom snimku paru zatražio da se poljube, čuli smo ‘o, ne, ne, hvala’. Kasnije mi je rekao kako je radio više od 100 vjenčanja i da nikada nije vidio par koji je bio toliko ravnodušan.”

6. Prezir
Ako mlada i mladoženja nisu riješili svoje probleme prije same svadbe, to je isto loše. Tako jedan korisnik ovog sajta kaže da se godinama bavio planiranjem vjenčanja, ali da je najgora stvar kod partnera – prezir, kada jedan partner šikanira drugog, ne poštuje tuđe mišljenje… Garantuje da se takav par razvodi.