Obratite pažnju: Kakav palac, takav muškarac!

Veliki palac jasan je znak dominacije u krevetu, jer taj prst kontroliše sve druge, pa otuda i logika, a simboliše i jaku seksualnu energiju i zapovjedničku narav.

Vijekovima se iz dlana čita sudbina, ali i nečije osobine. Uz to, šake otkrivaju još mnogo zanimljivih stvari o nekome, pa ne čudi što su naše bake znale da kažu „kakav palac, takav muškarac“.

Da se po palcu poznaje muškarac, staro je vjerovanje, intrigantno i danas. I dok mali prst govori o seksualnoj energiji, tako su izrazito veliki dlanovi, na primjer, odlika osobe koja mnogo razmišlja i teško prelazi s riječi na djela, a u seksu to znači da ćete ga se načekati.

S druge strane, ako je Venerin breg, koji se nalazi u podnožju palca, kod muškarca naglašen i mesnat, to znači da je on energičan i senzualan. Ako je ovaj dio šake pak ravan, može biti da imate posla s pomalo dosadnim muškarcem.

Veliki palac jasan je znak dominacije u krevetu, jer taj prst kontroliše sve druge, pa otuda i logika, a simboliše i jaku seksualnu energiju i zapovjedničku narav. Ipak, ne mora da znači da je osoba s malim palcem sve suprotno od toga, već najvjerovatnije ima teškoća da otvoreno govori o svojim seksualnim potrebama.