Obnova duhovne energije: RITUALI ZA ZDRAVU DUŠU I TIJELO!

Ako se ne brinite za svoj duh, nikada nećete biti istinski zdravi. Duhovnu energiju moramo njegovati, hraniti i štiti jednako kao i svoje fizičko tijelo, a evo kako da sami svojim rukama obnovimo duhovnu energiju!

Ljudsko tijelo je nevjerovatna kreacija. Čak i sada dok sjedite i čitate ovaj članak, stotine hiljada procesa događa se u vašem tijelu kako bi ono uspješno funkcionisalo. Tako inteligentan mehanizam zahtijeva hranu, njegu i zaštitu, što znači da mu je potrebna kvalitetna ishrana, vježba, svjež vazduh, voda i dobar san.

Ali, osim toga imamo i drugu stranu sebe koju ne smijemo zanemariti. Duhovnu stranu takođe moramo njegovati i čuvati. Šta više, možete se hraniti najkvalitetnijim namirnicama i svakodnevno vježbati, ali ako se ne brinite za svoj duh, nikada nećete biti istinski zdravi.

Vaša duhovna energija zrači iz tijela i daje vam blistav sjaj ili auru. Možda ste taj sjaj primijetili na sebi ili na drugima, a možda ste čak i osjetili kako zrači iz vašeg lica.
Duhovnu energiju moramo njegovati, hraniti i štiti jednako kao i svoje fizičko tijelo, ali je često zanemarujemo ili ignorišemo. Često ne uspijevamo da se prilagodimo svom duhovnom ja i istinski cijenimo ovu energetsku stranu.

Duhovna energija odgovorna je za intuiciju i naš unutrašnji kompas. Ona nam pomaže da se osjećamo povezani s nečim većim od nas i usmjerava nas kroz životne odluke.
Ako se osjećate iscrpljeno uprkos tome što dobro spavate, ako ne osjećate radost uprkos tome što vam sve u životu ide dobro, moguće je da vam treba obnova duhovne energije.

Ostali znakovi koji ukazuju na to da vam treba obnova duhovne energije su slijedeći:
Osjećate se kao da nigdje ne pripadate
• Nedostaje vam životnog entuzijazma uprkos tome što postižete ciljeve
• Osjećate kao da nemate svrhu
• Želite osjetiti, vidjeti i razumjeti život na dubljem, smislenom nivou
• Pod stalnim ste stresom i osjećate nervozu

Samoiscjeljenjem obnovite duhovnu energiju
Djelotvoran način obnavljanja duhovne energije je samoisceljenje. Svako to može da učini, a evo i jednostavne vježbe koja će vam u tome pomoći:

1. Pronađite mirno mjesto. Lezite ili uspravno sjednite na sto.
Zatvorite uči i pet puta duboko udahnite i izdahnite. Dišite iz stomaka, jer trbušno disanje donosi mir i spokoj.

2. Sklopite ruke kao za molitvu, spojite prste i dlanove.
Podignite dlanove na čelo tako da su vam palčevi na mjestu trećeg oka, između obrva, zatim ih spustite na grudi, u visinu srca. Čelo i grudi sadrže dvije važne čakre, čeonu i srčanu, a ovaj će vam pokret pomoći da ih aktivirate.

3. Nježno trljajte dlanom o dlan dok ne osjetite toplinu.
Stavite desni dlan iznad srca, a lijevi iznad pupka. Ovo je još jedan odličan način za aktivaciju čakri pomoću sopstvenih ruku.

4. Zaklopite oči, vizualizirajte iscjeljujuće bijelo svjetlo koje zrači iz dlanova na tijelo.
Posmatrajte kako ta nježna svjetlost teče tijelom i iscjeljuje, obnavlja i puni sve energetske centre.
Sada vizualizujte tu svjetlost kako se spušta do vrhova nožnih prstiju, a zatim penje do vrha glave. Zatim posmatrajte kako ta svjetlost zrači iz vašeg tijela tvoreći zaštitni sloj svjetlosti koji vas u potpunosti okružuje.

5. Kada osjetite da se primili dovoljno bijele svjetlosti, otvorite oči i nježno protresite ruke.
Ustanite i nježno protresite cijelo tijelo ili se lagano istegnite kako biste podstakli cirkulaciju.

6. Popijte veliku čašu vode i cijelog dana pijte dovoljnu količinu tečnosti.
Ovo je brz i jednostavan način da pošaljete iscjeljujuću energiju svom tijelu što će vam pomoći napuniti zalihe duhovne energije. Za najbolje rezultate, praktikujte ovu vježbu svakodnevno nedjelju dana po 15 minuta.