Oblog od đumbira će zategnuti vaše tijelo preko noći!

Ako želite da vaše tijelo bude zategnuto isprobajte oblog od đumbira! Konzumiranjem đumbira ubrzat ćete metabolizam, a samim time izgubiti višak kilograma. Sličan učinak ima i oblog ​​za tijelo od đumbira.

Treba vam: kašika đumbira u prahu (ili svježe naribanog), nekoliko kašika losiona za tijelo, plastična folija, ručnik i elastični zavoj.

Peškir umočite u što topliju vodu te umotajte dio tijela na koji želite staviti oblog od đumbira. Ostavite nekoliko minuta kako bi se pore na tijelu raširile. Po potrebi ponovite taj korak još jednom.

Izmiješajte đumbir i losion za tijelo te na željeno mjesto namažite deblji sloj te mješavine. Zatim ga omotajte nekoliko puta prozirnom folijom. Preko folije stavite elastični (ili obični) zavoj.

Nemojte previše stezati. Poanta je da se osjećate udobno.

Ostavite da djeluje barem četiri sata, a ako vam to ne predstavlja problem i cijelu noć. U početku možete osjetiti peckanje. Ne brinite se jer je to znak da maska ​​djeluje.

Ta je maska veoma korisna jer đumbir smanjuje nagomilanu masnoću u tijelu.

Napominjemo da su rezultati još bolji ako ste uporni, pravilno se hranite i redovno vježbate. Također, dodavanjem đumbira u svakodnevnu prehranu, pojačat ćete djelovanje maske te izgubiti još više centimetara u struku.

Imajte na umu da će rezultati varirati od osobe do osobe. Centimetri koje izgubite ovisit će o vašem metabolizmu, aktivnostima i prehrani.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!