Obim struka će biti manji i do 5 centimetara: “UŽARENI OBLOG” PREKO NOĆI TOPI SALO

Konzumiranjem đumbira ubrzaćete metabolizam, a samim tim i izgubiti višak kilograma. Sličan učinak ima i oblog za tijelo od đumbira.

Sastojci za pripremu obloga: kašičica đumbira u prahu ili svježe izribanog, par kašika losiona za tijelo, plastična folija, peškir, elastični zavoj

Kako djeluje užareni oblog?
Peškir umočite u što topliju vodu i umotajte dio tijela na koji želite staviti oblog od đumbira. Ostavite par minuta kako bi se pore na tijelu raširile. Po potrebi ponovite ovaj korak još jednom.

Izmiješajte đumbir i losion za tijelo i na željeno mjesto namažite deblji sloj ove mješavine. Zatim ga omotajte nekoliko puta prozirnom folijom. Preko folije stavite elestični zavoj. Nemojte previše stezati. Poenta je da se osjećate prijatno.

Ostavite da djeluje bar četiri sata, a ako vam ne predstavlja problem i cijelu noć. U početku možete osjetiti peckanje. Ne brinite se, jer je to znak da maska djeluje.

Ova maska je dobra, jer đumbir smanjuje nagomilanu masnoću u tijelu. Rezultati su još bolji ako ste uporni, pravilno se hranite i redovno vježbate. Takođe, dodavanjem đumbira u svakodnevnu ishranu, pojačaćete djelovanje ove maske i izgubiti još više centimetara u struku.