Obavezno u kupku dodavati sodu bikarbonu, med ili đumbir!

Dolaze hladniji dani, pa će toplinu ponekad biti dobro potražiti u mirisnoj kupki. Udisanje vlažnog zraka pomoći će u borbi protiv prehlade, alergije i opustiti disajne puteve. Osjećat ćete se opuštenije jer topla voda doprinosi boljoj cirkulaciji.

Đumbir u kupki

Svježe naribani đumbir će vas natjerati da se znojite i riješte glavobolje.

Mlijeko ili zeleni čaj u kupki

Za uklanjanje mrtvih ćelija i omekšavanje kože u kupku ulijte čašu mlijeka ili zeleni čaj koji će pomoći kod toniranja kože. Ubacite i malo meda jer ima antibakterijska svojstva

Soda bikarbona

Iako se soda bikarbona najčešće upotrebljava za kuhanje i pečenje kolača te čišćenje kuće, ovaj se spoj u prirodi nalazi u okeanu, tlu i ljudskom tijelu. Regulira pH kao protuteža kiselosti tijela te je najsigurniji, najjednostavniji i najbrži način za apsorpciju kisika u tjelesne ćelije. Eliminira štetne stvari iz tijela i neutralizira kiselost kože.

Kupke koje sadrže sodu bikarbonu miču toksine iz tijela, apsorbiraju teške metale, skidaju mrtve ćelije s kože i čine je glatkom, čiste kosu i umiruju povrede i ogrebotine. Zato se jednom sedmično počastite kupkom koju ste sami napravili. (zdravakrava)