O utjecaju kvadrata Sunca i Jupitera u periodu od 05.02. do 15.02.2018.godine: Zarada odlična, putovanja odgodite!

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

U periodu od 05. do 15.02.2018.godine, bit ce izražen uticaj kvadrata izmedu Sunca i Jupitera.

Dakle, riječ je o dva planeta koja su sretnog utjecaja, koja se nalaze u napetom aspektu.

Radi lakšeg razumijevanja ovog aspekta, važno je istaći da oba planeta predstavljaju sreću i vitalnost, Sunce predstavlja našu osobnost, naš identitet, naše najuzvišenije ideale, životna područja naa kojima želimo da zablistamo, dok Jupiter predstavlja proces našeg razvoja kroz učenje i usavršavanje. Jupiter je razvojni put ka dosezanju ideala ka kojima stremimo. Primjerice radi, Sunce je naša, osobna i intimna spoznaja Boga, dok je Jupiter religija ili filozofija koja nam pomaže u jačanju naše veze sa Bogom. Pored toga, i Jupiter i Sunce significiraju osjećanje zadovoljstva i ispunjenosti, kao i uspjeh, slavu, čast, visok položaj,…

Kako se iz priloženog da vidjeti, zbog svog izrazito sretnog uticaja, kvadrat Sunca i Jupitera ne donosi nikakve izrazite probleme.

Kvadrat Sunca i Jupitera predstavlja trnovit put u ostvarenju sreće i uspjeha na određenom životnom području, ali taj put svakako vodi do zvijezda. Sunce je zvijezda, što drugo očekivati. Ovo je aspekt koji predstavlja nedovoljno iskorištene mogućnosti i prilike, mada nikad nije kasno iskoristiti ih do kraja. To mogu biti započeti veliki poslovni i financijski poduhvati, koji su na neko vrijeme stavljeni ad acta, zatim nedovršene studije, zatim mnogo prepreka koje se tiču života i djelovanja u inostranstvu, i koje mogu dovesti do odustajanja, zatim manja otežanja i odgadanja u procesu borbe za pravdu, kao i zastoj na putu duhovnog razvoja koji može potrajati dugo.

Pored navedenog, kvadrat Sunca i Jupitera slika je osobe koja daje obećanja koja ne može potom ispuniti, zatim, neumjerenog hedoniste, kockara, hazardera, dok u političkom ili religijskom smislu, slika je osobe koja ne podnosi lažne autoritete, obično se radi o ljudima koji su demokratskog političkog opredjeljenja.

Sada, konkretno o djelovanju aspekta kvadrata Sunca u Vodenjaku i Jupitera u Škorpionu u periodu od 05.02. do 15.02.2018.godine.

Aktualni kvadrat između Sunca i Jupitera, pozitivno je podržan Marsom u Strijelcu.

Mars je pokretač i inovator, dok je Strijelac znak u kom se Jupiter nalazi u svome sjedištu, a Sunce tu ima triplicitet. Nove ideje i poduhvati u vezi sa poslom, zaradom, edukacijom, kao i poljem pravde, vrlo su izraženi i, naravo, ne završava se sve samo na ideji i priči, već će se, ukoliko do sada niste, mnogi od vas odlučiti na konkretne akcije, što se tiče realizacije spomenutog. Faktor rizika je imponzantan. Polet, entuzijazam i brzina su na vrhuncu. Sve je to pozitivno, ali u periodu od ovih 10-ak dana, stvari neće ići baš lako. Bit će potebno strpljenja, taktičnosti i upornosti.

Nemojte upasti u zamku očekivanja, jer bi Vas očekivanja mogla odvesti u frustracije i gubitak volje. Želite i djelujte, ali ne trebajte. Ne ograničavajte se smišljanjem scenarija u glavi i rokovima. Vjerujte u uspjeh. Ako krene onako kako niste očekivali, duboko udahnite, izbrojte do 10, i nastavite gdje ste stali. Ako, zbog određenih okolnosti koje ne ovise o Vama, dođe do odgađanja i kašnjenja, preusmjerite svoje misli i aktivnost na ono što u tom trenutku možete. I uvijek imajte na umu – Sve se u životu dešava za naše veće dobro.

Ako budete uporni, ako stavite čvrst i jasan fokus, i uživate u tome na čemu djelujete, u konačnici uspjeh neće izostati.

Ako razmišljate o započinjanju novog poslovnog poduhvata, iz očiglednih razloga, odgodite ga za period od 21.02, pa na dalje.

U slučaju da se borite za ostvarenje pravde, poteškoće su u ovom periodu itekako moguće. Odgađanja i kašnjenja, zbog neorganiziranosti pravosudnog sustava. Ma koliko je pravda na Vašoj strani, možete biti poprilično iznervirani neažurnošću svog odvjetnika, ili nedostatkom podrške od strane suca i porote. Ipak, doživite ih kao posljednje iskušenje…Ako uložite adekvatan trud, ako date sve od sebe, do poboljšanja će doći već u prvoj polovici 3. mjeseca, a ako je u pitanju baš teži slučaj, koji se vuče dugo vremena, do pozitivnog raspleta u Vašu korist, doći će u periodu od sredine ljeta do najkasnije kraja godine.

Na putovanjima bi moglo doći do manjih neugodnosti, no ne odustajte od njih, samo se dobro organizirajte.

Ukoliko radite na odlasku u inostranstvo, oprez. Nije povoljno za odlaske u ove dane, kao niti za prihvatanje novih ponuda, obzirom da biste vrlo lako odustali od toga vezano za što planirate ići. Ukoliko ste, pak, već u inozemstvu, i zbog određenih nepovoljnih uvjeta, razmišljate o odustajanju, savjet je da ustrajete. Sačekajte do 15. 02. i usmjerite se na nove solucije, gdje uspjeh nikako neće izostati.

Obzirom da je Sunce u humanom i filantropičnom znaku Vodenjaka, koji se suprotstavlja aristokratskom principu Jupitera, ovaj period je izuzetno povoljan za sve vas koji se bavite humanitarnim aktivnostima i ljudskim pravima, kao i za sve vas koji djelujete na polju politike zasnovane na ideji demokracije ili liberalnom konceptu. Ipak, kako je prisutna recepcija izmedu Marsa u Strijelcu i Jupitera u Škorpionu koja significira aristokratski i klasni pristup, veća diplomatičnost i spremnost na kompromise bit će neminovni.

Što se tice globalnih ekonomsko-politickih zbivanja, treba imati u vidu sljedeće – Sunce kao izvor svih zbivanja se nalazi u Vodenjaku koji je simbol humanosti i napretka čovječanstva, zatim gradi kvadrat sa aristokratičnim Jupiterom, a pritom Jupiter ima sjedišnu recepciju sa revolucionarom Marsom. Pored toga, Saturn kao planet koji je uvijek na strani običnog čovjeka, nalazi se u znaku Jarca, gdje je u svom sjedištu. Tako, može se reći, kako na globalnom ekonomsko-političkom planu, u ove dane jačaju tendencije ka humanizaciji društva, u smislu pozitivnih reformi određenih područja unutar i dalje dominantnog, klasnog poretka. No, važna je da se ide naprijed. Niti jedna velika promjena nije došla preko noći.

Na zdravstvenom planu, kvadrat Sunca i Jupitera može donijeti pojačane smetnje vezano uz cirkulaciju, hladnoću i trnjenje nogu zbog slabe cirkulacije, zatim manje probleme sa varirajucim pritiskom, kao i manje probleme sa koštanim sustavom, konkretno sa hrskavicom, slabinama i kukovima.