O decembru 2018. godine…Obratite pažnju na vaše ponašanje ovih dana

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Da li vjerujete da je već decembar? Ušli smo u fazu planiranja i kreiranja naših novogodišnjih odluka. Imam osjećaj kao da sam juče pisao godišnji horoskop za 2018., a evo danas završavam godišnji horoskop za 2019. godinu (koji ćete moći čitati u magazinu Aura u izdanju od 17. decembra). Kao da sam prije mjesec dana na slikama čitao “Hello May”, a zadnjih sedam dana mi je feed prepun slika sa natpisom “Hello December”.

U to ime, evo i jedne moje fotografije koja bi se mogla svrstati u tu “Hello December” kategoriju (iako je nastala u martu). Kad već pričamo o decembru, da li znate da je decembar 2018. godine numerološki u simbolici broja 5?

Broj 5 je broj Merkura, simbol kompletnog čovjeka (glava, dvije ruke i dvije noge).
Decembar je mjesec kompletiranja i ostavljanja prošlosti iza sebe. Mistični broj 555 je broj sudbinskih promjena i božanskog upliva u tokove događaja. Ovo je vrijeme božićnih čuda, vrijeme u kojem treba da vjerujemo u univerzum ili već neku višu silu.

Obratite pažnju na vaše ponašanje ovih dana. Vjerovatno ste razdražljivi i svi i sve vas nervira. Zastanite na trenutak i preispitajte svoje riječi i svoja djela. Ponekad u drugima vidimo i osuđujemo ono na šta sami nismo ponosni. U trenutku kada priznate sebi da ta crta postoji u vama, vi imate sposobnost da je promijenite. A decembar je odličan mjesec da se posvetite tome.

A šta je sa nadolazećom 2019. godinom? Astrološki, ona će svakako biti obilježena Jupiterom u znaku Strijelca. Numerološki, u zbiru daje broj 12, odnosno 3, što je opet broj Jupitera.

Godina ekspanzije i novih mogućnosti. Ali te mogućnosti će se ostvariti samo ako se potrudite. Morate naučiti da kažete “ne” ljudima i situacijama koji vas ne podržavaju i usporavaju na vašem putu. Nemojte raditi neke stvari iz sažaljenja ili grizodušja, jer time kreirate prezir i prema sebi i prema drugima.

Ne treba da se osjećate krivima ako slijedite svoje snove i uvjerenja. Kada stvari postanu preteške, kada se osjećate potpuno iscrpljeno, zastanite, promijenite fokus i usmjerite svoju energiju na one stvari u kojima istinski uživate. Budite hrabri i imajte vjere, i sve će se uvijek završiti u vašu korist… Eto, ostavljam vas da razmišljate o ovim temema, a ja odoh da zavrsim godišnji horoskop.

Astroportal/aura.ba