O 08. 06. 2018. godine – Vrhunac izazova

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

Promatrano i iz ugla astrologije, i iz ugla numerologije, ovaj 08.06.2018.godine, vrlo je specifičan.

U samom datumu uočavamo dvije 8-ce, na samom početku, i na samom kraju datuma. Kod broja 8, planet Saturn ispoljava svoju transformatorsku prirodu, pobunu protiv normi i ograničenja. Samim tim broj 8 simbolizira nagomilana nezadovoljstva, koja su u fazi eskalacije i logično težnju za značajnom promjenom i transformacijom.

Iako Saturnov broj, osmica predstavlja napredovanje i počasti. A, Sunce će se nalaziti u konjunkciji sa fiksnom zvijezdom Rigel koja donosi počast, blagostanje, sreću i slavu. Pored navedenog Sunce u konjunkciji sa Rigelom predstavlja veliku sreću, neustrašivost i hrabrost.

Imamo još jedan upliv fiksne zvijezde, a on dolazi kroz Veneru. Venera je u konjunkciji sa fiksnom zvijezdom Polux. Fiksna zvijezda Polux ukazuje na hrabrost, snagu, dostojanstvenost. Kako se da i vidjeti spomenuto se isto vezuje i za Rigel, ali i za broj 8. A, kada govorimo već o sve tri točke ono što treba dodati jeste i smireno i produhovljeno ponašanje.

Još jedna astrološka senzacija će obilježiti ovaj dan, a to je partilna konjunkcija Marsa i Ketu-a, što ukazuje na mudrost, ali pasivnost i statičnost, želju za akcijom, ali nedostatak snage. Dispozitor je retrogradni Saturn, pa nedostatak snage za nove poduhvate leži u prošlosti.

Pored navedenog treba navesti i utjecaj Spaljenog Merkura, o kome detaljno možete pogledati na linku u opisu, kao i utjecaj Mjeseca u završnim fazama svog opadanja.

Kako će se sve navedeno odraziti na osobnom planu? 

U ovaj dan frustracije i nezadovoljstva su ogromni, i vode u želju i potrebu za novim poduhvatima, promjenama, kod nekih – uopće drugačijim životom.

Jedni se preispitujete, drugi ste nezadovoljni, a treći ogorčeni. Odluka je tu negdje. Nema straha. Ali, problem može predstavljati nedostatak volje i ambicije. Možda vas uhvate napadaji panike, i u tom slučaju znajte da su oni pobuna tijela protiv statičnosti i pasivnosti ili protiv dugog čekanja i trpljenja, najčešće oba. Dobro se odmorite, ali iskoristite odmor za planiranje vaših novih akcija. Ništa ne može preko noći, međutim ako nismo zadovoljni, i pritom želimo drugačije, neophodno je poduzeti akciju, zar ne!? No, nemojte nikako upasti u zamku osuđivanja sebe, zbog odsustva akcije i djelovanja. Već, kako je rečeno odmarajte i planirajte. Za sve dođe pravo vrijeme. Jedan od simbola da nije još uvijek pravo vrijeme za akciju jeste Mjesec u završnim fazama svog opadanja…Naravno, tu je i snažan utjecaj Spaljenog Merkura. Od sredine ovog mjeseca, vidjeti ćete, sve će biti drugačije. Volja i elan će se vratiti. Ako ne ide, nemojte na silu. Ako idete na silu, neuspjeh je neminovan. Zato, predloženi odmor doživite kao zatišje pred buru.

Pozornost kod odnosa sa drugim ljudima

Glavni broj dana je 7, a 7-ca predstavlja druge ljude u našem životu, kao i odnos sa njima. Sedmicom vlada Mjesec, koji je promjenljiv, pa vrlo često sedmica simbolizira poljuljane odnose sa drugima, svađe, pa čak i skandale. Apropo poljuljanih odnosa sa drugima, Sunce na Rigelu simbolizira neprijatelje, kao i fiksna zvijezda Polux, posebno kada se nađe skupa sa Venerom, što se najviše odnosi na probleme u odnosu sa ženama, kao i gubitke zbog žena. Zatim, Spaljeni Merkur koji predstavlja laži, obmane i samoobmane. Te najzad, konjunkcija Ketu Mars se vezuje za lažove i manipulatore, kao i agresivne ispade.

Sve ovo izrečeno neka vam bude upozorenje da budete obazrivi u komunikaciji sa drugima. Budite promišljeni u svojim izjavama, ako niste sigurni da želite nešto reći ili napisati, najbolje je da to ostavite za neko vrijeme. Nikako nemojte ulaziti u raspravke  i svađe, jer bi vas mogle jako skupo koštati. Ukoliko imate za raspraviti nešto važno sa nekom osobom, ostavite razgovor za period od sredine mjeseca pa na dalje. Bit će zabilježen porast stope nasilja svih vrsta. Kako je rečeno, ne reagirajte burno, a posebno na javnim mjestima, i prema ljudima koje ne poznajete, da ne biste sebe doveli u fizičku opasnost. Nemojte se kretati kroz zabačene krajeve, koji nisu dovoljno osvjetljeni, zatim pokraj groblja, obzirom da je moguće da budete žrtva određenog napada. Što se tiče novih poznanstava, ne otvarajte se, ma koliko druga osoba bude djelovala fino i srdačno. Venera na Poluksu je aspekt ljubavnog zanosa, mada uzevši u obzir ostalo, ljubavna poznanstva i veze koji se budu dogodili u ovaj dan, mogu donijeti mnogo neprilika i razočaranja, zato ne zalećite se i dobro proanalizirajte drugu stranu.

Više će se koristiti usluge prostitutki i mnogi će se lako odlučivati za seks sa osobom koja vam nije dovoljno poznata, ili ju uopće ne poznate…Molim vas, izbjegavajte sve spomenuto, obzirom da energija broja 8, kao i Spaljeni Merkur i Mars konjunkcija Ketu unose opasnost od zaraza genitalnih organa. Ukoliko ste u klimavoj vezi, prepuštanje snažnim strastima može ponovo idealizirati vašu sliku tog odnosa, nakon koje ubrzo dolazi hladan tuš. Obzirom da je broj 8 Saturnov broj, a Saturn pa još retrogradan predstavlja povratke na staro, i da je Ketu koji se nalazi u konjunkciji sa Marsom drugi simbol karmičkih dugova, i također predstavlja povratak na staro, u ovaj dan bi se mogli obnoviti prekinuti odnosi, uglavnom ljubavni, mada nije nemoguće i odnosi drugog tipa. Dati drugu šansu, nije loše. No, bez obzira što ste se vi ili druga strana mnogo promjenili, predstojeće vrijeme će vas vrlo brzo i dramatično demantirati, pokazavši vam da se odnos obnovio samo na neko vrijeme, i onda svak svojim putem….Nema mjesta tugovanju zbog toga, na neke odnose doista ne možemo utjecati, jer su odnosi koji imaju potporu u karmičkoj otplati, i to su upravo ovi odnosi o kojima se govori.

Na zdravstvenom planu, kombinacija 8-ce, konjunkcije Mars-Ketu i Mjeseca u završnim fazama opadanja, aktualizira pojačanu podložnost na virusne i bakterijske upale i infekcije, u prvom redu, zatim spolno prenosive bolesti, kao i psihičke bolesti. Jako je težak period za osobe u terminalnim fazama bolesti.
Savjet što se tiče zdravlja je detoksikacija, kao i veće smanjenje unosa hrane u periodu do sredine mjeseca.