NUTRICIONISTICA TVRDI DA SU OVO NAJGORI SAVJETI ZA ZDRAVLJE KOJI POSTOJE NA INTERNETU

Nutricionistica Lyndi Cohen odlučila je upozoriti ljude da ne nasjedaju na sve što pronađu na internetu i da su neki savjeti doista besmisleni te im ne treba vjerovati.

– Teško je znati šta više uopće jesti. Previše informacija nije uvijek najbolje rješenje- izjavila je za Daily Mail.

Prvi mit na njenom spisku je onaj koji se tiče ugljikohidrata i šećera. Tvrdi da mnogi te dvije stvari izbacuju iz prehrane jer vjeruju da debljaju ako se prekomjerno konzumiraju.

– Umjesto da izbacujete ugljikohidrate, klonite se loših savjeta i hranit ćete se puno zdravije. Jedite mahunarke, žitarice i voće. Upravo voće može pomoći u suzbijanju želje za šećerom i treba ga jesti na dnevnoj bazi jer sadrži brojne vitamine- ističe Cohen.

– Postoje popisi hrane koja navodno koristi svima koji žele smanjiti salo, ali to nije tačno. Jedite ono što vas duže drži sitima, hranu koja vam daje energiju i krećite se. To je efikasnije- dodaje.

Uz to, pojašnjava da ljudi ne bi trebali raditi čišćenja organizma, tj. provoditi detoksikaciju skupim proizvodima koji se mogu pronaći na tržištu, kao što su čajevi i sokovi s laksativnim učinkom.

– Najbolji način detoksikacije je povećanje unosa vlakana. Jedite zob, sjemenke, orašaste plodove, mahunarke, pet ili više porcija povrća u danu i pijte vodu. Upamtite da voda s limunom neće pomoći, a kiselina može samo nagristi caklinu zbog čega ćete češće morati posjećivati zubara- upozorila je za kraj.