Nusreti L., iz Breze, prije godinu dana dijagnosticiran je rak grlića maternice koji je uzrokovala njena spavaća soba: Spavala sam na zdravstvenoj “bombi”

S promjenom spavaće sobe, počinjem obolijevati. Potvrdu sumnji dobijam kod prof. dr. Šuhrete Seke Trobradović. Moja spavaća soba zaista je prouzrokovala smrtonosnu bolest…

– Kad mi je prije dvije godine umro otac, odlučila sam majku dovesti k sebi. Što da živi sama ona, sama ja. S tom dobronamjernom odlukom i ne znajući, potpisujem sebi smrtnu presudu – kazuje na početku svoje ispovijesti za Auru Nusreta L. iz Breze.

Nusreta je 37-godišnjakinja. Iza sebe ima jedan neuspješan brak i vrlo uspješnu karijeru. Za Auru je svjedočila o moći i snazi Eliksira sa Kavkaza, lijeka koji se jedino može u BiH nabaviti kod doktorice Trobradović. Nusreti je Kavkaski eliksir pomogao da izliječi rak maternice.

Piše: Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Godinama unazad živjela sam sama u jednoj staroj kući koju sam kupila nakon razvoda. Spavala sam u sklopu trpezarije, tu mi je bio i TV i kuhinja i udobna sofa. Na zidu knjige nadohvat ruke, kupatilo bliže nego spavaćoj sobi. Kad sam majku dovela da živi kod mene, tu sam nju smjestila. Toplije joj je bilo i takođe, blizu toaleta. Ja sam se smjestila u dotad nekorištenu spavaću sobu, na sasvim drugom kraju kuće. Iste večeri imala sam noćne more – prisjeća se Nusreta.

Ona se naglo razboljela i ne znajući da boravi i spava “nad bombom”. To će saznati tek prije nekoliko mjeseci, na terapijama kod dr. Trobradović.

– Kad mi je dijagnosticiran rak maternice, proživljavam pravi ovozemaljski pakao. Bijes, razočarenje, strah i kovitlac drugih emocionalnih stanja, koja od pomoći nisu bila. Sve to, pratilo me, i puno više od toga. Danas, bolest se povukla. Nema je. Za to zahvaljujem isključivo doktorici Trobradović.

  • Ovo je više od mojih očekivanja. Nadmašilo je sve moje nade, iako me vjera u bolje sutra nikad nije napustila zauvijek – kaže Nusreta.
  • Kad sam prije dvije godine otišla na ginekološki pregled, ustanovljena mi je cista na jajniku. Bezopasna – zaključili su. Meni nije smetala, nisam je osjećala kao strano tijelo u svom organizmu, ustvari, nisam je uopće osjećala iako je bila veličine jajeta. Ipak, imala sam je namjeru odstraniti. Više su me brinule neke druge stvari, jer, s materinim useljenjem, javiše mi se noćne more, nesanica, nenaspavanost – prisjeća se Nusreta.

No, naredni odlazak ljekaru, desio se tek nakon skoro godinu dana. Ovog puta, niko više nije cistu pominjao.

Druga, crnja dijagnoza

– Otišla sam da prekontrolišem cistu. No, ovog puta, dijagnoza je bila drugačija, crnja. Rak grlića maternice.

  • Doktor mi je objasnio da uopšte ne zna šta je uzrokovalo rak, ali je bio siguran da uzrok nije HPV virus. Kao da mi je to dalo neku utjehu. Takođe, rekao je da se rak širi, da se mora brzo reagovati, ali nije precizirao na šta je konkretno mislio. Ja sam s druge strane, tek toliko znala, da kod žena rak materice zauzima drugo mjesto kako po učestalosti javljanja tako i po mortalitetu, odmah poslije raka dojke. Taj sam podatak pročitala još prije u nekom zdravstvenom časopisu i pohranila ga u svoje misli. A da barem nisam, jer, nakon te dijagnoze, za mene više mira i rahatluka nije bilo. Osjećala sam se još uvijek mladom, željnom života. Nisam htjela da mi se odstranjuju organi, nisam željela da umrem, ali ni da živim s tolikim pritiskom i iščekivanjima – opisuje Nusreta prvobitna dešavanja.

Dodaje kako se ipak odlučila boriti za svoje zdravlje, ojačati imunitet, misliti pozitivno…

  • Bila sam spremna na kemoterapije, lijekove, možda i operaciju ako bude nužna. Samoj sebi sam rekla ok, ako tako mora da bude, onda neka bude najbolje što može. Poznavala sam ljude koji su nakon trošenja terapija ili operacija, bivali iznureni, ispijeni, poput aveti, zombija. Ja takva nisam htjela biti, pa sam se oboružala svim mogućim časopisima čija je tematika ljudsko zdravlje, htjela sam vidjeti šta je najbolje da jedem i pijem, osnažim organizam, imunitet. Tako mi je pod ruke došla i Aura, i pretpostavljate, tekst o doktorici Šuhreti. Odmah sam zgrabila telefon i zakazala termin – prepričava Nusreta razvoj svoje situacije.

Geopatogeno zračenje

A kod doktorice, pregledom na dijagnostičkom aparatu koji mjeri protok energije, uočen je poremećaj urogenitalnog sistema i velika izloženost geopatogenom zračenju.

  • Doktorica je odlučila da treba i moju kuću pregledati, pa je sa najmodernijim mjernim instrumentima, došla do zaključka da tačno ispod mog kreveta prolazi protok vode kao i stare kanalizacione cijevi. Potvrdila je da se upravo na tom mjestu nalazi štetno zračenje neuobičajeno velikog intenziteta. To je objasnilo nagli razvoj bolesti – priča Nusreta.

Slijedeći savjete doktorice Šuhrete, Nusreta je prvo svoj krevet premjestila u drugu prostoriju.

  • Potom sam u tu sobu postavila Cedar Neutralizer zaštitni uređaj i započela terapiju Eliksirom sa Kavkaza. Pridržavam se i drugih savjeta doktorice, a koji se tiču izmjene jelovnika, detoksikacije organizma.
  • Nakon samo deset dana, osjetila sam poboljšanje. I ljekarski nalazi su potvrdili da bolest više ne napreduje, zapravo, povlači se. Spavam puno bolje i tek sam sada svjesna tereta kojeg sam osjećala spavajući u sobi u kojoj sam se i razboljela. Tri mjeseca kasnije, bolest je skroz nestala. Svi oni loši simptomi. Sobu sam sad zasad napustila, spavam u dnevnom boravku. Pa vidjećemo…