Novo pismo i vizije Omera Titorića – VIŠEGRAĐANINA: PRED NAMA SU SMUTNJA, PANIKA, SEOBE, GLAD…

Početkom maja ove godine Omer Titorić nam je poslao kopiju svoga pisma od 26.4. 2015. godine, koje smo mi svojevremeno objavili. I ovo pismo je otišlo na brojne adrese ali, nažalost, ili je prekasno stiglo, ili je završilo u košu, uz komentar „pusti babine gatke“. Pročitajte šta je sve „vidio“ u svojim vizijama n na šta je čovječanstvo upozoravao prije šest godina

Tokom minulih petnaestak godina, danas 72-godišnji Omer Titorić, rodom iz Višegrada, a nastanjen u Srpcu, u nekoliko navrarta je u bh. medijima iznosio svoje vizije, ukazivao na moguće nesreće, pojave ili probleme. Na adrese mnogih redakcija, domaćih političara i vjerskih dužnosnika, prvim ljudima UN-a, američkom predsjedniku… slao je pisma upozorenja. Sve te kopije uredno čuva kao dokaz da je upozoravao čovječanstvo.

Početkom maja poslao nam je kopiju svoga pisma od 26.4. 2015. godine, koje smo mi svojevremeno objavili. I ovo pismo je otišlo na brojne adrese ali, nažalost, ili je prekasno stiglo, ili je završilo u košu, uz komentar „pusti babine gatke“.

Pismo – upozorenje

Omer Titorić je je slika dobroćudnog, plemenitog i dobronamjernog bosanskog čovjeka. Nekada se bavio muzikom, a onda se „prekfalifikovao“ za trgovca. Preživio je dva infarkta, a astmu mu je, kako kaže, izliječio mačak, kojeg je teško ranjenog spasio kao mače. Kada je mačak porastao, redovno je spavao na Omerovim plućima, a da Omer nije bio svjestan zašto je izabrao baš njegova prsa.

– Kasnije sam saznao da mačka bira oboljela mjesta. Izabrala je moja prsa, i evo ja dvije godine se nisam nakašljao – kazao nam je u telefonskom azgovoru Omer, kojeg smo kontaktirala nakon što nam je stiglo njegovo pismo – upozorenje iz 2015. godine.
U ovom pismo Titorić je upozoravao čovječanstvo na katastrofe. (Pročitajte faksimil original rukopisa). Između ostalog napisao je:
– 23.06. 2014. godine u „Auri“ ste objavili moje vizije pod naslovom „ZA 10 GODINA POLA SVIJETA NESTAJE“. Možda sam malo „presolio“, mada kada su u pitanju Božije kazne sve je moguće: požari, poplave, ratovi, razne bolesti….
Omer je te 2014. Upozorio da čovječanstvo očekuju kritične tri prestupne godine (2016., 2020. I 2024).

– Ne sluti ništa na dobro nakon 2016. Godine; na istoku ratovi, a zatim velika seoba naroda, koji za ovo nisu ama baš ništa krivi…. – upozoravao je Titorić

Pred kraj pisma ovaj čovjek, kojem vizije dolaze povremeno (kaže da tada po 10 dana ne može da spava, uznemiren je, a slike i vizije mu se javljaju u epizodama) najavio je i slijedeće:

– Desit će se velike nesreće, umrijet će veliki broj ljudi. Cijela Planeta će imati istu bolest… Nastat će smutnja, panika, izbezumljenost… Umrijet će i veliki broj životinja…
Na kraju je Titorić, podsjećajući da su predznaci Sudnjeg dana sve prisutniji, poručio ljudima:

– Volite se, jer ćete samo tako i Bogu biti mili i dragi!
Titorićeva poruka na kraju je vrlo zanimljiva, iako nije dovoljno objašnjena. On je napisao:
– Svi političari širom svijeta su zalutali. Nemojte ih pratiti, jer zalutat ćete i vi!

 


OMEROVE VIZIJE

2014: je upozorio: Narode, ne uzimajte kredite!

– Sve što se događa na ovoj planeti, a vezano za politička dešavanja i ratove koji bjesne – stvar je dogovora i unaprijed, dalekosežno izrežiranih šema i planova. Rat je najveća obaveza svjetskih moćnika jer ratovima uništavaju odabrane i ciljane dobrostojeće zemlje (bogate naftom), gdje se potom pojavljuju poput mesija i dobrotvoraca glumeći dobre Samarićane, obećavajući čuda i bolji život sa njihovim kreditima. Njihova je pomoć jednokratna i funkcioniše po dobro uhodanom metodu – zamazivanje očiju.

– A šta preostaje gladnom i napaćenom čovjeku, osim da prihvati tu pomoć i zaduži se? Ono što mnogi ne znaju je činjenica da, ko jednom uđe u začarani krug kredita, teško ili nikako se vadi iz tog pakla. To je najveća ovisnost koja opterećuje našu psihu. Mi prestajemo biti mi, a postajemo ono što politika hoće da budemo – marionete u njihovim rukama koje samo misle o vraćanju sljedeće rate dugovanja.

– Krediti se dižu za preživljavanje i to je kuga koja će poharati dvije trećine stanovništva. Proizvođač ove “kuge” za to vrijeme grofovski uživa u kamatama. I posljednji Božji poslanik je upozoravao i govorio da je Bog zabranio kamate te da će zbog njih čovječanstvo propatiti.

– Jedna od glavnih Kur'anskih zabrana odnosi se na nezakonito prisvajanje tuđeg imetka, a u prioritetu tih zabrana je kamata. Po definiciji kamata označava “cijenu koju posuđivač plaća onome koji mu pozajmljuje novac” ili “povećanje kapitala na štetu drugih ljudi”, što je oblik legalizirane pljačke.

– Krediti su kuga 21. stoljeća i rak rana koja ne zascjeljuje. Narode, ne dižite kredite! – poručuje i upozorava Omer

 2007. godine: Evropa pod vodom?
Po njegovom mišljenju 2008. godina će biti jedna od težih za čovječanstvo. Poplave će se dešavati i narednih godina. Predstoje nam teške i duge zima, te u proljeće nezapamćeni olujni vjetrovi i katastrofalne poplave. Vjetar i vodena stihija će nositi mostove, kuće, automobile. Aktivirat će se i nova klizišta. Na jugu Evrope mogao bi nestati cijeli jedan grad. More će progutati nekoliko brodova, a nekoliko razornih zemljotresa odnijeti na hiljade života.
Titorić ne precizira područja, čak ni kontinente ili okeane. Tek u nekoliko rečenica najavljuje katastrofe u Evropi između 2010. i 2021. godine.
– Evropu će zahvatiti takve poplave kakve ljudski um nije upamtio. Svi gradovi kroz koje protiču rijeke ili su smješteni na vodenim tokovima bit će potopljeni. Predstoje i druge katastrofe, bolesti, seobe – upozorava Titorić.

2006. godine: HAVARIJA ATOMSKIH CENTRALA

U jednom od svojih intervjua za Auru, godine 2006. Titorić je kazao da nas 2011. očekuje havarija atomskih centrala i pogibija velikog broja ljudi. Zaista, mart 2011. godine – bio je nuklearni pakao za Japan. Eksplozija nuklearnog postrojenja „Fukušima” dovela je do curenja radioaktivnog materijala i straha od novog Černobila.

(AURA.BA)

error: Content is protected !!