Novi rat godinama: Hit tretman umivanja kiselom vodom

Tretman umivanja kiselom vodom vrlo je jednostavan – podrazumijeva potapanje lica u posudu s kiselom vodom ili korišćenje kisele vode kao tonika

Umivanje kiselom vodom je već duže vrijeme popularna tehnika čišćenja lica u Japanu i Koreji. Pored jednostavnosti i činjenice da odgovara svim tipovima kože, tretman umivanja kiselom vodom jača strukturu kolagenskih vlakana revitalizujući ten i zatežući kožu lica. Takođe, pročišćava pore bez previše grubosti, uklanja mrtve ćelije kože, dok mjehurići u kiseloj vodi obezbjeđuju kožu kiseonikom i hranljivim materijama ublažavajući nadutost očiju.

Tretman umivanja kiselom vodom vrlo je jednostavan – podrazumijeva potapanje lica u posudu s kiselom vodom ili korišćenje kisele vode kao tonika. U veliku posudu treba da uspete podjednaku količinu kisele vode i obične (najbolje flaširane) vode. Potopite, prethodno očišćeno od šminke, lice u posudu s vodom na deset do 15 sekundi (odnosno, koliko god možete da zadržite dah).

Ili, natopite pamučnu vatu u kiselu vodu i metodom utapkavanje očistite kožu lica.
Osjetit ćete zagrijavanje i blago zatezanje, ali ništa pretjerano neprijatno, a posebno ne bolno. Pazite samo da vam voda ne uđe u nos.

Nije potrebno pretjerivati, dovoljno je najviše dva puta nedeljno da radite tretman umivanja lica kiselom vodom i primijet ćete rezultate za manje od mjesec dana.

Važna napomena: Ako imate osjetljivu kožu ili rozacei, oprezno, jer može doći do blage iritacije. Takođe, koristite čistu kiselu vodu – bez vkeštačkih mirisa i boja.