Novi kralj “Playboya”: 26-godišnjak će naslijediti milione i seksipilne “zečice”?

Nakon smrti Hugha Hefnera javnost bruji o nasljedstvu kontroverznog osnivača časopisa ‘Playboy’ koji je godinama provocirao društvo svojim liberalnim izjavama i životom u tzv. ‘Playboy vili’ s dvadesetak bujnih plavih dama. Riječ je o bogatstvu od 43 milliona dolara koje će naslijediti njegova djeca, filmska škola na Sveučilištu Južne Kalifornije te razne dobrotvorne ustanove.

Najprije je javnost šokirao odlukom o tome da svojoj ženi ne ostavlja ni centa, a zatim i konačnim prepuštanjem čitave firme svom najmlađemu djetetu. Hefner je imao dvije kćeri i dva sina, a njegov nasljednik u punome smislu te riječi je najmlađi sin Cooper (26). koji je već nekoliko godina kreativni urednik časopisa.

Na društvenim je mrežama ocu je u čast ostavio dirljivu poruku:

“Moj otac je proživio nevjerovatan i utjecajan život kao medijski i kulturalni pionir, a stajao je iza mnogih značajnih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena koji su poticali slobodu govora, ljudska prava i seksualne slobode. Definisao je životni stil i duh koji leži u srcu Playboy brenda koji je jedan od najprepoznatljivijih i najdugotrajnijih u istoriji.
Nedostajat će mnogima uključujući njegovu suprugu Crystal, moju sestru Christie, moju braću Davida i Marstona, te svima nama u Playboy Enterprisesu”, objavio je Cooper.

Zaručen je s glumicom Scarlett Byrne, najpoznatijoj po ulogama u serijalu o Harry Potteru i seriji “Vampirski dnevnici”.