Novi hit na području alternativne medicine: Japanska terapija vodom liječi sve osim smrti

Ova prirodna metoda liječenja koju osim Japanaca zadnjih godina praktikuje i sve veći broj ostalih zemalja, pokazala se izuzetno uspješnom u liječenju brojnih tegoba i bolesti poput dijabetesa, bolesti očiju, epilepsije, astme, pa čak i raka

I dok će na našim prostorima većina svijeta čim se ujutru probudi posegnuti za jutarnjom cigarom i šoljom kafe, u istočnjačkim zemljama poput Japana situacija je daleko drugačija. Još od drevnih vremena, u Japanu je bilo popularno piti vodu odmah nakon buđenja, a naučna ispitivanja su potvrdila efikasnost ovakve prakse.

Prisjetite se samo kada ste se zadnji put osjećali loše. Prvo što ste potražili kako biste malo živnuli sigurno je bila čaša vode, koja osim što gasi žeđ, djeluje izuzetno ljekovito, čisti organizam od toksina i otklanja negativnu energiju.

 

Najjeftiniji lijek produžava život za 20 godina

Poznato je da su Japanci jedni od najzdravijih i najdugovječnijih naroda na svijetu, a 2008. godine imali su registrovano preko 33.000 osoba starijih od sto godina.

Nakon dugogodišnjih istraživanja uglednih naučnika širom svijeta potvrđeno je da japanska terapija vodom, ukoliko se primjenjuje na pravilan način, uspješno liječi i najteže bolesti poput tuberkuloze, bronhitisa, astme, očnih oboljenja, i raka. Osim toga, potvrđeno je da redovno praktikovanje ove metode, pomlađuje i čisti ljudski organizam od nakupljenih toksina, obnavlja krvnu plazmu i regeneriše stanice kože čineći nas mlađim i do dvadeset godina. Kako kažu stručnjaci, ovaj vid terapije je svima lako dostupan i ima potencijal da izliječi svaku bolest, osim smrti.

Ova ljekovita metoda u Japanu je poznata još od najstarijih vremena, a postala je aktuelna nakon Dugog svjetskog rata, kada se u jednim japanskim novinama pojavila preporuka koja je savjetovala početak dana sa većom količinom svježe i čiste mlake vode.

 

 Vodena terapija kao novo životno pravilo

Prema tradicionalnoj japanskoj medicini, liječenje vodom se obavlja na sljedeći način:

Čim se ujutro probudite, prije pranja zuba, popijte četiri čaše mlake vode, odnosno 640 ml. Nakon toga, idućih 45 minuta nemojte ništa drugo piti niti jesti, a zatim smijete pojesti laganiji doručak, pa naredna sva sata opet ne jesti ništa. Poslije možete normalno nastaviti sa laganim obrocima i pijenju vode prema potrebi. Da bi bila uspješna, ova terapija se treba rutinski obavljati svaki dan.

Voda nikako ne smije biti hladna već mlaka, jer hladna voda zbija masnoće unijete hranom i tako dolazi do usporenog varenja, oštećenja crijevne flore i pojave gojaznosti. Opasnost od pijenja hladne vode potvrđuje i drevna indijska narodna medicina – ajurveda, koja upozorava da konzumiranje previše hladne vode dovodi do razvoja opasnih bolesti.

Ova terapija daje odlične rezultate za većinu tegoba i to već nakon samo mjesec dana. Iako ova vrsta liječenja nema negativnih efekata, treba imati na umu da pijenje previše vode u kratkom vremenskom periodu opterećuje bubrege i može uzrokovati pad razine natrija u krvi koji je jedan od glavnih elektrolita zadužen za regulaciju tekućine u tijelu.

 Koliko dugo traje tretman?

Nakon samo deset dana primjenjivanja ove vrste terapije osjetićete brojna poboljšanja organizma poput viška energije, osjećaja svježine, smanjenje bora, sjajnija i zategnutija koža i nestanak urinarnih infekcija.

Za ona teža oboljenja, dužina trajanja terapije vodom varira zavisno od vrste bolesti:

  1. Povišen krvni pritisak (30 dana)
  2. Dijabetes (30 dana)
  3. Gastritis (10 dana)
  4. Zatvor (10 dana)
  5. Tuberkuloza (90 dana)
  6. Rak (180 dana)
  7. Oboljeli od artritisa ovu terapiju sprovode samo tri dana u prvoj sedmici, a nakon toga svakodnevno.

(aura.ba)