NOVI GAZDA „BOSMALA“ HADŽI AMIR ALISPAHIĆ ALI: PRVO TREBA UKLONITI SIHIRE IZ PREDSJEDNIČKOG APARTMANA!

Osim prelijepe vile u Njemačkoj, nekretnina po Istanbulu i luksuznog stana na dubrovačkom „Lapadu“ Amir Alispahić Ali je siguran da će i „Bosmal“ biti dio njegove Ali – imperije,  koju treba očistiti od sihira

Hadži Amir Alispahić Ali

Među stotinjak zainteresovanih kupaca sarajevskog „Bosmala“ na listi je i poznati duhovni iscjelitelj, parapsiholog i vidovnjak Amir Alispahić Ali, rodom iz Vlasenice, a danas nastanjen u Njemačkoj, gdje je jedan od rijetkih sa Balkana sa firmom „porodično savjetovalište“. Ima i svoje agencije u Njemačkoj i Turskoj, a na satelitskom programu TV „Hajat“ dva puta sedmično se pojavljuje u specijalnim emisijama.

Šuškalo se da su na „Bosmal“ oko bacili Damir Mašić, Samer Rešidat, Alija Budnjo, Senad Hažifejzović… Sve karte će biti na sonu 8. juna ove godine.

Na prošloj i otkazanoj licitaciji, kako “aura.ba” saznaje, Ali se nije pojavio u sudnici sarajevskog Općinskog suda jer je, kako pričaju, znao za novi rok. Ali, nije bio pripremio 10.000 KM pologa, nego 10.000 eura!

Ukupna „Bosmalova“ vrijednost iznosi preko 83 miliona maraka; od toga predsjednički apartman, površine 616 kvadrata košta 925.410 konvertibilnih maraka. Uz to se prodaje još  231 stanova, 371 garaža, odnosno parking mjesto te 46 poslovnih prostora i restorana.

Najmanji stan je površine 80, a najveći 220 kvadratnih metara. Na pitanje do kojeg iznosa je spreman ići na licitaciji, Ali nam je diplomatski odgovorio   – do konačnog.

„Taj „Grad u gradu“ na Miljacki biće nešto najljepše u Sarajevu – eksluzivno za portal “aura.ba” poručuje hadži Ali.

Očito, on želi da svoje poslovno carstvo proširi i na Sarajevo i BiH. U Turskoj, Njemačkoj  i Hrvatskoj već posjeduje vile i imperije. Dio je dobio u ruhu sa ženom Turkinjom, sa kojom ima petero djece, a dio i zaradio radeći po cijelom svijetu kao parapsiholog i savjetnik.

OD „Bosmala“ želi da napravi reprezentativni centar – „sarajevski holivud“. Detalje ne otkriva. Najvažnije je, kaže, da se ukloni sihiri i negativna energija iz objekta, a ima ih od temelja do predsjedničkog apartmana. (aura.ba)