Novi biznis na Bjelašnici: Grudve za arapske turiste idu kao halva

Vlasnik restorana “Visočica” Enes Eno Aljović je pripremio prve grudve snijega i šeretski najavio da započinje novi biznis sa arapskim turistima – prodaju bosanskog snijega u grudvama.

Bjelašnici biznismen Enes Eno Aljović, vlasnik restorana “Visočica” danas je na društvenim mrežama mnogima uljepšao dan. Tokom dana u nekoliko navrata je uživo “prenosio” dolazak prvih snježnih pahulja na Bjelašnicu, a onda je u popodnevnim satima objavio fotografiju sa grudvama

Smjestio ih je ispred svoga restorana, uslikao se i šeretski najavio da započinje novi biznis sa arapskim turistima – prodaju bosanskog snijega u grudvama. Prema cjenovniku jedna osrednja gruzdva košta 1 KM, a za one malo veće niko ne zna koliko koštaju. Ali, se pretpostavlja da su cijene povisoke, jer su grudve nastale od prvih pahulja. Snježni pokrivač jedva da je dostigao 5 – 6 centimetara.

Eno Aljović prodaje snijeg

Nije isključeno da Eni Aljoviću koliko sutra bahnu inspektori, jer objavio je prodaju grudvi snijega bez cjenovnika. Logično da se ovi iz vlasti upitaju – gdje je tu Država! Tim prije što “Bjelašničke grudve” idu kao halva – ustvrdio je na svom FB profilu Aljović. Njegov kontakt telefon je 061 666 049 (aura.ba/E.M.)