Nove pozitivne priče iz bioenergetske prakse Ramiza Imamovića: Ima lijeka i za psorijazu i rak dojke!

Ramiz Imamović

 Ja sam u Sarajevo počela dolaziti kad je psorijaza već uzela maha. Crveni prištevi su prerasli u lišajeve. Bilo me sramota izaći sa društvom. Ruke sam skrivala. Liječnici su se trudili da mi pomognu ali nisu uspjeli.

Kod sarajevskog bioenergičara Ramiza Imamovića, gužve u čekaonici startaju s rađanjem novog dana, a traju vrlo često, do kasno u noć. Sve što bi čovjek htio i odmoriti, ne može, nema kad – preče je pomoći – kaže nam početku susreta ovaj vsni iscjelitelj.

Gužva je bia i potkraj oktobra. U ordinaciji se, na svu sreću, niko ne zadržava previše. Tretmani ne traju dugo, na rezultate se ne čeka danima ni mjesecima. Jer, snaga koju u svojim rukama posjeduje Imamović, prevelika je za opisati, no, kroz priče koje slijede, pokušat ćemo dočarati umjeće ovog iscjelitelja.

42- godišnja Vlasta iz Slavonskog Broda, kod Ramiza je izliječila rak dojke, a 18-godišnja Suzana V. iz Beograda – psorijazu.

– Dobila sam je, vjerujem nakon pretrpljenog stresa kad me poznanik pokušao silovati. Desit će se to na proslavi mog 17. rođendana. Ne želim se previše vraćati u to razdoblje niti prisjećati pakla koji sam doživivjela. Još uvijek idem na psihoterapije, a pila sam i lijekove. Sad kako dolazim kod Ramiza, lijekove više ne pijem, mislim da mi uskoro neće trebati ni psihoterapija. Taj čovjek je pobjegao u drugu državu i gubi mu se svaki trag. Ukratko, nakon tog nemilog čina, na koži su mi se pojavile fleke, a onda dijagnosticirana psorijaza. Liječila sam je na sve načine.

– I gospodin Imamović mi je kazao da je stres glavni nastanak bolesti. Dolazeći ovdje na terapije upoznala sam ženu koja je u 46. godini od sresa počela da muca. Njoj je takođe Ramiz pomogao. Ja sam u Sarajevo počela dolaziti kad je psorijaza već uzela maha. Crveni prištevi su prerasli u lišajeve. Bilo me sramota izaći sa društvom. Ruke sam skrivala. Liječnici su se trudili da mi pomognu ali nisu uspjeli. Na svu sreću saznali smo za Ramiza. Koža se već očistila – pokazala nam je Suzana Ramizov uspjeh.

U Sarajevu je bila ukupno osam puta, svaki put u pratnji majke Jovanke.

– Mene je malo bolila kičma, a osjećala sam se bolje samo od sjedenja u čekaonici pa sam se i ja podvrgla Ramizovom tretmanu. Leđa su mi sad kao strijela prava i ne bole me – kazala je Jovanka.

U njenom društu smo zatekli i 42-godišnju Vlastu iz Savonskog Broda. I za nju su se Ramizove ruke pokazale spasonosne.

– Da, terapija je bila adekvatna. Tumor dojke mi je dijagosticiran prije dvije godine. Prvo sam osjetila bolove u lijevoj dojci. Otišla sam do ginekologa i nakon detaljnih pretraga dijagnosticirana je cista u lijevoj dojci. Sreća, bila je dobroćudna. Ipak, jako sam se bojala. Valjda sam strahom i stresom doprinijela da se bolest širi. Cista se uvećala, a moje crne slutnje da neće biti dobro su se ostvarile. Ispod ciste taložile su se ćelije raka.Uslijedile su teške terapije. Bojala sam se da ću kasnije morati i na operaciju pa sam odlučila posjetiti gospodina Imamovića. Danas mi je dobro. Psihički sam stabilna, bolova u dojci nemam i nalazi su pokazali da je bolest nestala – ispričala je Vlasta.

 

Komentari

komentara