Nova vrsta nevjere: Jeste li čuli za mikro varanje?

Ovo je najnoviji način preljube, a tako je lako počiniti je!


Svi znamo da je užasno biti prevaren. Obično preljubom, kao što se da naslutiti i po samoj riječi, smatramo kada osoba s kojom smo u vezi uđe u fizički odnos s drugom osobom. Varanje može biti i emocionalno – kada se svjesno povezujete s osobom s kojom niste u vezi (to uključuje učestalo dopisivanje, koje nije isključivo prijateljsko, suptilne dodire poput držanja za ruke).

Sada znamo da, nažalost, postoji i treći oblik nevjere, a to je – mikro varanje! Mikro varanje uključuje sve one sitnice (zato se i zove mikro) koje radite, a koje stvaraju prilike za emocionalno i / ili fizičko varanje.To ne znači da vi o tome tako unaprijed razmišljate ili da radite to svjesno, ali pojava takvog ponašanja bi mogla da znači da postoji problem u vašoj vezi, koji ignorišete.

Govorimo o sitnicama kao što su da se ljepše obučete kada znate da ćete vidjeti određenu osobu (koja ne mori da vam se sviđa na svjesnom nivou, kao što smo rekli, radi se o podsvjesnom ponašanju) ili da prećutite da se na poslu pojavio novi zgodni kolega. Mikro varanje može biti i u digitalnom obliku – ako stalno lajkujete ili komentarišete slike nekog muškarca kojeg znate od ranije.

Ukratko, to uključuje sve one stvari koje ne smatramo previše važnim, ali bi zapravo pogodile vašeg partnera kad bi saznao za njih.

Šta ako ste pročitali ovaj tekst i sada mislite da vas partner vara na mikro razini? Jedino pravo rešenje ovog problema je razgovor.

Za većinu ovih stvari je raskid preradikalno rešenje ako vam se osoba zaista sviđa, ali morate da utvrdite u čemu je problem i kako je do njega došlo. Možda vaš partner ni sam nije primjetio implikacije svojih spornih postupaka i kada mu ih objasnite, to će promijeniti. Možda ipak postoji dublje nezadovoljstvo ili stvarna privlačnost prema drugoj osobi, ali to ne možete znati dok iskreno ne porazgovarate o tome.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!