Nova najava Smaka svijeta: Antikrist i planeta smrti „Nibiru“ stižu 23. aprila 2018!

 

Tog dana će se Sunce, Mjesec i Jupiter poravnati u sazviježđu Djevice kako bi započeli biblijski sudnji dan, glase najnovije tvrdnje. Te će se noći na nebu pojaviti misteriozan planet Nibiru, kojega će slijediti početak Trećeg svjetskog rata, uzdizanje Antikrista i sedam godina muka, piše Daily Mail.

Dok su predviđanja definitivno alarmantna, vjerovatno se ipak ne trebate već početi spremati za apokalipsu. Kao prvo, NASA insistira da tzv. „planeta smrti“ uopće ne postoji, a uostalom, posljednjih godina su numerolozi mijenjali datum smaka svijeta i previše puta.

Ipak, teoretičari zavjera uporno tvrde kako je nadolazeći nebeski fenomen povezan s još jednim nebeskom poravnjanjem, do kojeg je došlo još u novembru, te koje je označilo početak kraja.

Tvrdnje se zasnivaju na poglavlju 12:1-2 iz Knjige otkrivenja, gdje se navodi “Veliki se znak pojavio na nebesima: žena obučena u Sunce, s Mjesecom pod nogama i krunom od dvanaest zvijezda na glavi. Bila je trudna i plakala je u boli i agoniji rađanja.” Žena u pitanju, tvrdi teorija, je Djevica.

Dok poravnanje nebeskih tijela i nije pretjerano rijetko, te se događa svakih 12 godina, neki tvrde kako je dodatno poravnanje koje predstavlja “lava plemena Judeje” bez presedana, te da će pokrenuti sudnji dan.

Kršćani odlaze, stiže Antikrist

David Meade, poznat po neumornom širenju najava o sudnjem danu, podržava i ovu teoriju da će svijet doći kraju ovoga mjeseca.
„U aprilu 2018. svi će pravi kršćani nestati sa svijeta i otići u nebo” – napisao je Meade u jednom članku s početka ove godine. Tada je napisao i ovo:

“Brzo nakon toga slijedi dolazak Antikrista, pojavljivanje Planeta X i Treći svjetski rat. Doći će i sedam godina muka. O tome nema nikakve sumnje.”

Meade je ranije predvidio kako će Planet X, znan još i kao Nibiru, projuriti pored Zemlje ovog novembra, te prouzrokovati snažne vulkanske erupcije.

No Meade je već puno puta pogriješio, što dokazuje činjenica da ovaj svijet još uvijek postoji. Tako je naprimjer predvidio smak svijeta za septembra 2017., a zatim je kraj prebacio u oktobar iste godine.
Stručnjaci su redovno odbacivali njegove tvrdnje. NASA je tako izjavila kako je samo postojanje planeta Nibiru “internetska prevara”.

“Taj planet ne postoji, pa tako ni ne može doći do sudara”, jednostavno je objasnila svemirska agencija.