Nova ljudska rasa: Mudri, mali i plavi

Djecu čija je aura indigo boje, naučnici nazivaju šestom rasom, tvrdeći da su na većem stepenu evolucije jer posjeduju moć rendgenskog pogleda, telepatije, proročke sposobnosti a i imuni su na mnoge bolesti. Ko je Saša Milić i šta sve može Nataša Demkina? I Isus Krist bio je indigo?

Djeca nadljuskih sposobnosti, koja su otporna na zarčenje, imuna na skoro sve bolesti, imaju rentgenski pogled i proročke moći, predstavljaju jednu od najvećih misterija današnjice. Većina je rođena sredinom devedesetih godina 20 vijeka, a svjetska javnost saznala je za njih zahvaljujući knjizi Indigo childs (Indigo djeca) autora lija Kerola, koji je svoj životni vijek posvetio istraživanju i izučavanju ovog fenomena. On ih je tako nazvao zbog aure indigoplave boje. Ovakva djeca se razlikuju od vršnjaka jer još od malena ne priznaju nikakve autoritete i imaju prodoran pogled, kao odrasle osobe.

Skloni su zapitkivinaju, njima se teško manipuliše i mnogo su pametniji od druge djece. Ipak, premda su svjesni svojih sposobnosti, nisu arogantni, već naprotiv, suosjećajni.

Upravo zbog natprirodnih sposobnosti kojima zadivljuju svjetsku naučnu javnost, indigo djecu nazivaju šestom ljudskom rasom, smatrajući da su na većem stepenu evolucije od ostalih (običnih smrtnika). Ezoteristi vjeruju da će oni biti jedini koji će preživjeti nastupajuću kataklizmu.

Superdijete iz Kine

Prvo indigo dijete otkriveno je 1984. godine u Kini; bio je to dječak nazvan Super dijete iz Kine. On je sa lakoćom prošao sve mentalne testove, a novinari tada uglednog duhovnog magazina OMNI odlučili su da priču provjere; na taj način otkrili su veliki broj psihički nadarene djece. Danas se procjenjuje da ih ima na desetine hiljada širom svijeta.

Stručna javnost smatra da su ova djeca natprirodne moći dobila usljed zračenja u okruženju koje je izazvao čovjek. To je naime dovelo do raznih mutacija u prirodi, pa se odrazilo i na ljudsku rasu. Ovu tezu potkrepljuje i činjenica da je najveći broj indigo djece otkriven upravo poslije katastrofe u Černobilu 1986. godine; i to baš na prostoru bivšeg SSSR-a ali i susjedne Kine.

Međutim, mnogi su skloni i vjerovanju da se djeca natprirodnih moći rađaju uz pomoć ni manje ni više nego – vanzemaljaca.

Saša Milić iz Sremske Mitrovice rođen je 1991. godine. Njega je “ otkrio” profesor Predrag Nikolić, koji se bavi medicinskom hipnozom. Roditelji su dijete odveli njemu jer je imao problema sa snom. Dok je ležao na krevetu sa specijalnim naočalama na očima, profesorov pomoćnik je u drugoj sobi promijenio TV kanal. Tada je Saša uzviknuo: “Nemojte, pustite me da gledam Toma i Džerija”.

– Prvo se skoncentrišem a onda u daljini vidim bijelu tačkicu koja mi se približava, sve dok ne bude toliko blizu da mogu da prođem kroz nju. Tada mogu da vidim sve – kazao je Saša, koji inače može da vozi bicikl zatvorenih očiju, telepatski da komunicira sa drugim ljudima, a u školi radi zadatke prije negoli ih nastavnik i ispiše na tabli. Saša može čak i da se astralno projektuje, a trenutno se nalazi u Rusiji jer su se za njega zainteresovali Ruska akademija nauka i Institut za parapsihološka istraživanja “Treći milenijum”.

Nataša Demkina

Nataša Demkina

Vjerovatno najpoznatije indigo dijete je Ruskinja Nataša Demkina, dijete sa rentgen vidom. Rođena je 1987. godine i još u djetinjstvu se razlikovala od svojih vršnjaka. Progovorila je sa šest mjeseci a sa tri godine je naučila sama da čita. Za njene moći saznalo se kada je zapanjila majku konstatacijom da u njoj vidi “nešto kao crijevo od usisivača, dva pasulja i paradajz”. Tada još nije znala imena organa, a zapravo je opisala srce, bubrege i crijeva. Majka je dijete odvela ljekaru, a nakon niza eksperimenata, pokazalo se da djevojčica sa lakoćom očima detektuje sve vrste bolesti u tuđim organizmima.

Danilo Važdaev

Zovu ga Nostradamus u malom. Danilo Važdaev je Rus, rođen 1988. godine. On takođe očima skenira zdravstveno stanje čovjeka i tehničkih uređaja. Zna da čita misli i predviđa budućnost. Danilov otac Aleksandar, nadzornik u jednom ruskom vaspitno-popravnom domu, ispričao je jednom prilikom porodici kako će morati kazniti jednog od štićenika. Danilo je tada uzviknuo kako mu prijeti opasnost jer taj štićenik sa sobom ima nož. Kada je otac to sutradan provjerio, zaista je našao nož. Upitao je sina kako je znao, a ovaj je odgovorio da je vidio. Očevom prijatelju je rekao da provjeri srce, a kada ga je ovaj poslušao, ispostavilo se da je čovjek bio u predinfarktnom stanju.  Dječak je takođe predvidio tragediju u Beslanu, kada su čečenski teroristi zauzeli školu, gdje su poginule 344 osobe od čega 186 djece. Prema njegovim procjenama, 2012. godine dogodiće se veliko zlo na planeti, poslije čega će nastupiti neko crnilo.

Boris Matuškin

Boris Matuškin rođen je 1996. godine u Volgogradu, takođe Rusija. On je predvidio da čovječanstvo 2009. godine očekuje velika katastrofa, a da 2013. godine slijedi puno veće zlo koje će uništiti pola čovječanstva. Sa samo 15 dana starosti, Boris je mogao sam da drži glavu uspravno, sa četiri mejseca je progovorio a sa godinu i po je naučio da čita. Kao mali, često je pominjao Mars, solarne sisteme i daleke civilizacije niko nije mogao da vjeruje odakle on to sve zna, a on je pričao kako je u svom prošlom životu živio na Marsu, koji je nekada bio naseljen

Indigo Isus Krist?

Prema nekim podacima i istraživanjima, čak je i Isus Krist imao vrlo rijetku, modru auru, koja je, što se više približavao krstu, mijenjala boju u zlatnu.
Inače, za indigo osobe je karakteristično to da uglavnom ne dožive ni punoljetstvo. Procenat samoubistva kod njih je drastično izražen. Oni često ne mogu ostatak čovječanstva da vide kao sebi ravne, ili predviđaju kraj sveta i ne vide razlog zbog koga bi ga dočekali. Postavlja se pitanje zašto neka indigo djeca žele da što prije dođe kraj svijetu kakav poznajemo i udružuju se protiv njega. Čak imaju i svoje grupe na internetu, knjige posvećene njima i sajtove posvećene njihovim zbunjenim roditeljima.
U indijskoj kulturi ih nazivaju djecom sunca, a mnogi autori i istraživači djecom Milenijuma ili djecom novog svijeta – poretka.