Nostradamusova predviđanja za 2018. godinu su zastrašujuća

Veliki francuski prorok Michel de Nostredame rođen je na današnji dan, 1503. godine. Nostradamus je za 2018. godinu predvidio mnogo turbulentnih događaja.

Do sada je predvidio francusku revoluciju, veliki požar u Chicagu 1871. godine, jačanje moći HItlera u Njemačkoj 30-ih godina, slijetanje na Mjesec, ubistvo Kennedyja, stvaranje atomske bombe, teroristički napad u New Yorku 11. septembra 2001. godine.

Francuski prorok bi navodno punio činiju vodom, koju bi zatim dugo posmatrao. U tim trenucima javljale bi se vizije budućnosti.

Nostradamus je tako predvidio nekoliko veoma negativnih događaja za 2018. godinu, a koji bi mogli izmijeniti planetu onakvu kakvu je danas znamo, piše ‘b92’, prenosi expresstabloid.

Francuski prorok vidio je da će se svijet suočiti sa promjenama među nacijama i da će se dogoditi nekoliko većih prirodnih katastrofa koje će potresti svijet.

Ove godine tako bi trebalo da dočekamo erupciju Vezuva, iza koje će slijediti jak zemljotres, a ova dva velika događaja odnijet će živote 16.000 ljudi.

Prorok je predvidio i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osjetiti širom svijeta.

Čini se da je Nostradamus bio svjestan i klimatskih promjena, jer je tvrdio da će ‘Kraljevi opljačkati šume’ i ‘da će se nebo otvoriti, a polja sagorjeti od toplote’.

Poznati prorok je također tvrdio da će u Francuskoj početkom 21. vijeka započeti rat, koji će se proširiti na preostali dio Evrope i uključiti ‘sukob dvije velike sile’.

Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od 27 godina (2025. godine) opet zavladati mir, ali da će ‘malo ko moći da uživa u njemu’.