Nostradamus predvidio pobjedu Trumpa?!

collage81Već dugo pristaše Donalda Trumpa govore kako je njegovu pobjedu predvidio i Nostradamus. I protivnici priznaju da je Nostradamus pisao o Trumpu, no oni iščitavaju predviđanje Trumpa kao Antikrista koji će pokrenuti Treći svjetski rat.

Pobjedu Trumpa i pristaše vide u katrenama na kojima se u više mjesta spominje truba i trubač (na engleskom trumpet), prenosi Elitereaders. No tumačenja su im prilično različita.

“Lažni trubač, prikrivajući ludilo, prisilit će Bizant da mijenja svoje zakone. Iz Egipta će stići čovek koji će povući propise, mijenjati novac i standarde“, navodi se u jednoj strofi.

Neki u čovjeku koji mijenja novac i standarde te propise vide Trumpa kao političkog outsidera koji je promijenio pravila političke kampanje SAD-a. Drugi se koncentriraju na prvi stih i prikrivanje ludila…

“Truba trese velikom svađom. Prekršeni sporazum, dižući lice nebesima: krvava usta će biti plivati u krvi, lice pomazano mlijekom i medom ležat će na zemlji”

Svi se slažu kako je Trump svađalica. Neki u prekršenom sporazumu vide međunarodne ugovore koje je Trump dovodio u pitanje, a dizanje lice nebesima kao povratak pravim kršćanskim vrijednostima. Lice pomazano medom, pak tumače kao plavokosu i poraženu Clinton. Krvava usta tumače kao žestoku retoriku koju je koristio. Protivnici pak iz stihova iščitavaju vjerolomstvo, agresivnost i nasilje te uništenu zemlju meda i mlijeka a u krvavim ustima antikrista.

“Veliki Senat će proglasiti trijumf onoga koji će poslije biti prognan, istjeran:

Na zvuk trube njegovih pristaša na prodaju će staviti svoje posjede; neprijatelji prognani.
Republika velikog grada neće htjeti pristati na veliku nevolju

Kralj pozvan trubom da napusti, ljestve na zidu, grad će se buniti”

Republikanci su osvojili i zakonodavna tijela SAD-a, Trump je sam financirao kampanju, a protiv njega su već u izbornoj noći krenuli masovni prosvjedi… Ljestve na zidu mogle bi se referirati na zid kojeg je Trump najavio izgraditi. (net.hr)