Njima nije bilo suđeno: Slavni koji su ”pobjegli” pred oltarom

Julia Roberts i Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland 1991. godine bio je nadomak braku s Julijom Roberts koja ga je ostavila tri dana prije vjenčanja jer je saznala da se viđao sa striptizetom Amandom Rice. Dana 14. juna, na datum njihovog vjenčanja, ljutita Julia otputovala je u Irsku s njegovim najboljim prijateljem Jasonom Patricom.

Hugh Hefner i Crystal Harris

Hugh Hefner i Crystal Harris trebali su se vjenčati u junu 2011. godine, no ‘zečica’ je vjenčanje otkazala samo pet dana prije planiranog datuma. Tad je rekla da se ne može nositi s Hughovim životnim stilom, no ipak mu je rekla ‘da’ na Silvestrovo 2012. godine.

Jennifer Lopez i Ben Affleck

Jennifer Lopez i Ben Affleck planirali su se vjenčati 14. septembra 2003. godine. No, nakon što su se zajedno pojavili u filmu ‘Gigli’ kanadska striptizeta tvrdila je da je glumac bio s njom. J.Lo je otkazala vjenčanje, a jednom prilikom je izjavila da joj niko nije slomio srce kao tada Ben. Glumac je danas u braku s Jennifer Garner.

Jennifer Morrison i Jesse Spencer

Jennifer Morrison, poznata po ulozi u seriji ‘Jednom davno’, i Jesse Spencer trebali su se vjenčati 2007. godine samo nekoliko mjeseci nakon što su se iste godine zaručili na Eiffelovom tornju u Parizu. No, ubrzo su objavili da se ipak neće vjenčati.

Demi Moore i Emilio Estevez

Demi Moore i Emilio Estevez 1986. godine poslali su pozivnice za svoje vjenčanje 13. decembra. No, kratko prije svečanostui par je ipak objavio da će ostati samo prijatelji. Iduće godine Demi se udala za Brucea Willisa. Emilio iza sebe ima brak s Paulom Abdul. Glumica iza sebe ima brakove s Willisom, ali i s Ashtonom Kutcherom.

Brad Pitt i Gwyneth Paltrow

Prije nego što je upoznao Jennifer i Angelinu, Brad Pitt bio je u vezi s Gwyneth Paltrow koju je upoznao 1995. godine. Za zaruke su organizovali veliki tulum u kući njenih roditelja, a trebali su se vjenčati u ljeto 1997. godine. No, u junu te godine vjenčanje su otkazali, a Gwyneth je izjavila da je bila premlada za ulazak u brak.

Alec Baldwin i Janine Turner

Zvijezda serije ‘Televizijska posla’ i glumica Janine Turner biili su zaručeni 1993. godine, kad su oboje bili u 20-im godinama i borili se za glumačku karijeru. Nakon što je vjenčanje isplanirano, Alec je iznenada odustao. To razdoblje za Janine je bilo vrlo bolno. Zaručnički prsten je založila i uzela pauzu u seriji ‘Northern Exposure’ koju je snimala.

Sienna Miller i Jude Law

Par je vezu započeo 2003. godine, a prekinuli su tri godine kasnije jer je Jude Law priznao aferu s dadiljom svoje troje djece koje je dobio u braku sa Sadie Frost. Sienna i Jude opet su se spojili 2009. godine, a 2011. godine planirali su se vjenčati. No, samo dva mjeseca nakon što su kupili zajednički dom vrijedan osam miliona funti i planirali veliko vjenčanje, par je vezu prekinuo. Sienna je već znala kakvu haljinu želi, a zamolila je sestru da joj dizajnira vjenčanicu.

Katie Holmes i Chris Klein

Prije nego što se udala za Toma Cruisea, Katie Holmes bila je zaručena za kolegu Chrisa Kleina. Zaručili su se na Božić 2003. godine, a zaruke su razvrgnuli u martu 2005. godine. Samo nekoliko nedjelja nakon njihovog prekida, Katie se prvi put u javnosti pojavila s Cruiseom s kojim je u braku bila pet godina. Njihova ljubavna priča okončana je 2012..

Petra Nemcova i Jamie Belman

Češka manekenka i britanski glumac zaručili su se u januaru 2011. godine. Već je znala koju će vjenčanicu odjenuti na njihovoj velikoj proslavi u junu 2012. godine. No, u aprilu 2011. glasnogovornik para samo je kratko za javnost rekao da su prekinuli te da će i dalje ostati prijatelji.