Njeguje sve tipove kože: Aspirin u funkciji ljepote

Aspirin, svemogući analgetik protiv svakakvih bolova, punih 110 godina vlada svijetom. Prvi put se pojavio 1899. u Berlinu i ubrzo je postigao nevjerovatan uspjeh. Ali, nije samo dobar za unutrašnju primjenu. Kako je jedan od sastojaka acetilsalicilna kiselina odličan je čistač pora. Ostavlja kožu mekanom i nježnom i pomaže u prikrivanju mrlja po licu. Mnoge žene koriste upravo aspirin u domaćim maskama za lice. Evo nekih od najhvaljenijih recepata.

Za nježnu kožu

Šest aspirina podijelite na pola te ih stavite u čašicu. Dodajte tri do četiri kapi tople/vruće vode pa izmiješajte kako bi dobili bijelu pastu. Ako je smjesa i dalje kruta, dodajte još koju kap vode.
Nanesite u debelom sloju smjesu na lice i ostavite da se osuši 10-15 minuta. Kada se bijeli puder počne padati sa lica, znate da je gotovo. Masku skinite toplom vodom. Primijetićete razliku u svježini i mekoći kože.

Verzija s jogurtom i medom

Za ovaj recept potrebno je pet do šest aspirina, kašika jogurta i par kašičica meda. Pomiješajte jogurt i med skupa, te dodajte smljeveni aspirin. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Nanesite na lice i ostavite oko 10-20 minuta. Ova maska čisti dubinski kožu i njeguje je. Takođe, smiruje crvenilo.

Maska s aloe verom

Potrebno je šest do osam aspirina i aloe vera gel. Smrvite aspirin i dodajte malo gela. Procijenite koliko je potrebno da dobijete smjesu koju možete nanijeti na lice. Masku zadržite 15-20 minuta na licu te isperite toplom vodom. Aspirin će pojačati svojstva aloe koja je odlična za sve tipove kože.

Maska za čišćenje svih tipova kože

Izmrvite četiri aspirina, dodajte kašiku vode i kašiku maslinovog ulja. Držite na licu 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom.