Njegovano lice: RIBLJE ULJE NAJBOLJE OTKLANJA BORE

Kozmetičari preporučuju riblje ulje za otklanjanje najdubljih bora na licu. Donosimo vam 3 maske za lice od ribljeg ulja koje će preporoditi vašu kožu:

Vjerujte, najbolji lijek za bore je riblje ulje. Ono sadrži veliku količinu vitamina A i E, koji ubrzavaju proces regeneracije kože, a takođe je čine glatkom i elastičnom.
Ako se borite sa sitnim borama i staračkim pjegama, pomiješate riblje ulje sa masnom pavlakom i limunovim sokom – dovoljna je samo jedna kašičica. Nanesite smjesu na kožu, sačekajte 20-30 minuta, a zatim je uklonite kozmetičkom spatulom. Isperite ostatke maske unaprijed pripremljenim čajem od kamilice.

Maska od ribljeg ulja i meda odlično izglađuje duboke bore. Kašičicu ribljeg ulja dobro izmiješajte sa istom količinom meda. Laganim pokretima ravnomjerno nanesite ovu smjesu na kožu lica i držite samo 20-30 minuta. Zatim masku uklonite papirnom maramicom, a ostatke isperite toplom vodom. Stavljajte ovu masku dvaput nedeljno i uskoro ćete u ogledalu vidjeti željeni rezultat.

Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Dermatolozi preporučuju da se nanosi prije spavanja. Dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.

Da biste pojačali efekat, riblje ulje možete koristiti i spolja i iznutra, u obliku vitamina