Ništa se ne dešava slučajno: ZNAKOVI KOJI UKAZUJU DA SMO BILI SUĐENI JEDNO DRUGOME

Karma je univerzalni zakon djela i posljedica. Obuhvata sve što sada radimo, sve što smo ikad radili i sve što ćemo raditi u budućnosti. Našu sadašnjost oblikuje ono što smo radili u prošlosti, a našu budućnost ono što radimo sada.

Svi smo u životu proživjeli ljubavne jade poslije kojih smo mislili da nam se čitav svijet srušio. Bilo je i situacija gdje sami sebe pitamo šta smo uopšte i vidjeli u nekoj osobi i šta nas je navelo da povjerujemo da smo suđeni jedno drugome.

Bilo je to spajanja dvije srodne duše, a sad kao da ti neko vadi srce, najradije bi pobjegao, patiš i pitaš se šta uopšte radiš u ovoj priči. “Postoje takozvane karmičke ljubavi, odnosno veze gdje se dvije osobe susretnu da bi odradile karmički dug.

Često se najprivlačnije veze temelje na ljubavnim odnosima iz prošlih života, u kojima su bili prisutni mržnja, bol, pa čak i nasilje. Time što se u ovom životu opet sretnemo dobijamo mogućnost da ljubavlju uravnotežimo zlo i izdajstva koje smo sebi tada nanijeli”, objašnjava Aleksandra Doran, astrolog, feng shui savjetnica i intuitivni trener.

Našu sadašnjost oblikuje naša prošlost
Karma je univerzalni zakon djela i posljedica. Obuhvata sve što sada radimo, sve što smo ikad radili i sve što ćemo raditi u budućnosti. Našu sadašnjost oblikuje ono što smo radili u prošlosti, a našu budućnost ono što radimo sada.

“Možemo se naći u teškoj životnoj situaciji gdje nam se čini da stvarno ne zaslužujemo ono što nam se dešava ili smo pak ljuti na cijeli svijet zbog nepravde. Ništa se ne dešava slučajno. Slučajnost je iluzorno data u ruke sudbine onima koji žive život bez volje da se probude. Mi smo ograničeni memorijom, sve što vidimo je ovo sada ovde, a ne znamo šta smo radili u prošlim životima“, tumači Dorann i nastavlja:

“Svaka je naša akcija zapisana u nevidljivu knjigu, koju pišemo sami. Nekada smo nekome preuzeli ljubav, ali nismo misli da smo uradili nešto loše. Nekad smo nekome slomili srce, a nismo ni znali. Nekada smo nekomu zagušili ljubav, a da nismo toga ni bili svjesni, ali u knjizi života se zapisuje sve to. Sve je jasno i logično. I svaka ispisana stranica ima svoj uticaj kao što i svaka stranica ima svoj odgovor na nekoj od slijedećih stranica.”

Karmičke veze po pravilu su burne

Doran kaže da se na početku karmičke veze sve dešava kao u bajci, postoji nešto magično i neizbježno. Ništa drugo više nije važno na planeti Zemlji, nego da neprestano budeš s tom osobom. Ovo oduševljenje i osjećaj dolazi od toga jer u dubini sebe znamo da smo dobili mogućnosti da s tom osobom podmirimo karmički dug.

“Po pravilu karmičke veze postanu teške i zahtjevne, jer počnu da se otvaraju stare rane, dolazi do suočavanja s karmičkim zamjerkama i obnove karmičkog ratovanja. Postoje brakovi gdje partneri kao da biju bitku jedno s drugim, mrze se i svađaju, a s druge strane ne mogu jedno bez drugog”, objašnjava astrolog i tumači:

“Postoji dinamika mržnje i ljubavi koja je s racionalnog gledišta potpuno nelogična. Neko svaki dan iznova ostavlja svog partnera, ali ne može otići i takve situacije mogu postati vrlo nezdrave. Tvoja duša tačno zna zbog čega si u karmičkoj vezi i želi da uradi sve sa svrhom da se određena karma uravnoteži.

Ključ je u ljubavi jer ljubav je sila koja ima mogućnost transformacije negativnog u pozitivno. Ljubav je alhemija koja može nagomilane negativne emocije i energije tame preokrenuti u svjetlo i ispunjenje. Zato nam je ljubav data jer samo kad volimo možemo odustati od ega, možemo prihvatati, možemo opraštati, imati strpljenja i razumijevanja. Kroz takvo djelovanje nam se pruža mogućnost da odradimo karmu.“

Možemo uticati na svoju karmu

Ali, naravno, često se događa da u karmičkoj ljubavi zbog razočarenja i bola još dodatno povećamo karmički dug i propustimo mogućnost da se rasteretimo negativne karme.

Takođe nismo svjesni snage obećanja koja smo dali nekoj osobi u prošlom životu ili se zakleli na vječnu ljubav samo jednoj osobi. Svi takvi ‘ugovori’ između dvije duše, bez obzira koliko su romantični, mogu stvarati bezbroj problema i nemogućih uslova u ovom životu sada.

Osim toga, karma se prenosi i unutar roda, poput genetike. Određeni uzorci se nasljeđuju pa je moguće da odrađuješ i karmu svojih predaka. Ali, jednom kad shvatiš da ono što ti se događa, nikada nije ovdje bez razloga i da nema slučajnosti i grešaka u sudbini jer sve sebi sami stvaramo i to svakog trenutka svojim djelima i mislima.”

Doran tumači kako se negativna djela iz prošlih života mogu uravnotežiti:

“Kada preuzmete odgovornost da ste sve to sami stvorili na jedan ili drugi način, iako naravno nemate uvid u svoje prošle živote, ali postanete svjesni da je to prirodni zakon, onda imate mogućnost da pozitivnim djelovanjem prekinete određeni negativni uzorak i time uravnotežite karmu.“

„Kroz karmičku vezu u kojoj uspijete da odradite karmički dug srce vam se još više otvara i vraća vam se sposobnost davanja i primanja ljubavi, vaša duša napreduje i otvaraju vam se vrata za pozitivnija ljubavna iskustva i doživljavanje ljubavi na mnogo višem nivou”, kaže Doran.

Znakovi da si u karmičkoj vezi
Prema istočnjačkoj filozofiji svako tokom života prođe bar jednu ili dvije karmičke veze. Karmičke veze nisu predviđene da traju, ali se iz njih dobijaju najvažnije životne lekcije. U duhovnom smislu razlikuju se od sudbinskih i takozvanih blizanačkih duhovnih veza po tome što su namijenjene ličnom rastu.

Glavna svrha karmičkih veza je da osoba nauči šta znači istinski voljeti sebe i druge, da nauči da upravlja svojim egom i da se usresredi na samorazvoj.

Ovo su neki od znakova karmičke veze:

Ponavljajući obrasci
– ako se u vezi ili vezama stalno ponavljaju isti problemi to je znak da se radi o karmičkoj vezi. Veza u kojoj se ponavljaju isti obrasci stagnira, a jedini način da se to promijeni je otpuštanje.

Sebičnost
– kod karmičkih veza ne postoji zdravo poštovanje ličnih granica. Tako se stvara podloga za nasilnički i zavisnički odnos.

Predodređenost
– javlja se osjećaj da nema života bez te druge osobe i javlja se fatalizam.

Osjećaj da se već poznajete
– iako ste se vidjeli prvi put imate osjećaj da se odavno poznajete i s lakoćom uspostavljate kontakt i odmah postoji snažna privlačnost.

Idealizovanje
– jedan od partnera je opsjednut, želi da posjeduje drugu osobu jer je ona centar njenog svemira i glavni izvor sreće. Stavlja je na pijedestal i nesposoban je da vidi njene mane.

Stvaranje zavisničkog odnosa
– opsjednutost vezom cijelo vrijeme, jedan ili oba partnera postaju mentalno, psihički i fizički zavisni jedno od drugog.

Strahovi
– odnos izvlači na površinu najgore strahove, na primjer, strah od napuštanja, odbijanja, prisutan je osjećaj nedostojnosti.

Iracionalno ponašanje
– osoba se ponaša na način koji joj nije svojstven, takođe na površinu izlazi njena tamna strana.

Nestabilnost
– za karmičke veze je tipično da su promjenjive i nepredvidive. Već su ova dva znaka dovoljna da se radi o karmičkoj vezi.