Ništa ne otklanja stres kao seks: Kako joga budi kreativnost i jača samopouzdanje u spavaćoj sobi?

Osim što opušta nerve i oslobađa hormone sreće, aktivnost među čaršavima podstiče imuni sistem i na kraju krajeva, omogućava vam da živite duže.


Da li ste znali da sve to možete dodatno poboljšati vježbanjem joge?

Evo kako:

Jačanje spoljašnjih mišića

Teško je zadržati sve te jedinstvene poze koje se praktikuju u jogi, a jači mišići koje time dobijate popraviće vašu izdržljivost u krevetu.

Najbolje asane za to su pas koji gleda dole i vrana.

Jači unutrašnji mišići

Joga tonira cijelo tijelo, ali je naročito usmjerena na mišiće unutrašnjeg zida karlice, koji su važni za vaše i zadovoljstvo vašeg partnera tokom seksa.

Mula bandha vježbe joge, poznate i kao Kegelove, usmjerene su upravo na ovu oblast.

Ako ne znate koji su to mišići, zamislite da vam neko ulazi u toalet dok ste na šolji. Mišići koje stežete u tom trenutku upravo su oni na koje treba da se fokusirate.

Mula Bandha vježbe možete raditi i do 90 minuta, ali i na bilo kom mjestu.

Fleksibilnost

Ako hoćete da budete kreativni u spavaćoj sobi, ne morate da imate seksualne igračke. Dovoljno je dobro razgibano tijelo koje može da se smjesti u bilo koju pozu.

Bolje samopouzdanje

Kada shvatite koliko je snažno i lijepo vaše tijelo, ta energija prikupljena na jogi može vas ohrabriti da otjerate svaku nesigurnosti i dozvolite sebi da uživate u seksu.

Poboljšana svijest

Kada praktikujete življenje u trenutku koje zagovara joga, primjetićete da se možete lakše nositi sa stresom, biti smireniji i sretniji. Uz to, bićete svjesniji svakog momenta koji provodite s vašim partnerom u krevetu i to će vas dovesti do mnogo ugodnijih iskustava.