Ništa ljepše dugo niste jeli: MEKANA PILETINA S MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM (RECEPT)

Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan!

POTREBNI SASTOJCI: pileće bijelo meso — 200 g, mladi kupus — 1/2 kg, paradajz — 200 g, mrkva – 1 kom, bijeli luk — 3 čehne, suhi biljni začin — po ukusu, so — po ukusu, biber — po ukusu

Priprema

Bijelo meso isijecite na kocke, pa ga na zagrijanom ulju blago propržite i uz dolivanje mlake vode nastavite dinstati dok ne omekša. Izvadite gotovo meso i ostavite ga na toplom.

U sok od dinstanja mesa stavite krupno isiječen kupus i dinstajte ga dok ne omekša. U skoro gotov kupus dodajte so, biber, suhi biljni začin, sitno isječen bijeli luk, narendanu mrkvu i paradajz oljušten i isječen na kocke. Dobro promiješajte kupus i nastavite da ga krčkate još par minuta.

Povrće prespite u vatrostanu činiju, preko povrća stavite bijelo meso, pa piletinu sa kupusom zapecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

 

error: Content is protected !!