Niska B. (46) iz Minhena: 21 godinu pod sihirima!

Kada vratim film unazad, ni ja nisam bila baš sretna u životu. Suprug mi je umro prije dvadeset godina. Sve se desilo iznenada. Odjednom je pao na postelju. Kroz nekoliko mjeseci već smo ga sahranili. Ostavio me sa tada četverogodišnjom kćerkom. Imala sam udvarača i prosaca nakon ali nisam mogla ni zamisliti ponovnu udaju ili vezu sa nekim muškarcem. Samo sam žudila da podignem kćerku i dam joj mogućnost za dobar život

Duhovni iscjelitelj Aljo

Srce mi se kidalo svaki put kada bi se kćerka sva uplakana povjeravala kako je sama, kako nema ni momka ni drugarice. Pitala me da li je ružna, kakva je to kletva na nama, zar će čitav život biti sama, bez supruga, djece, porodice… Tješila sam je ali i sama sam bila zabrinuta za njenu budućnost. Otkako je moj suprug umro, bila sam joj jedini oslonac. Brinula sam i ja zašto naša lijepa kćerka iz dana u dan vehne, zašto je toliko nesretna

 Iznenadna smrt

Znala sam i da joj se kolegice smiju i podrugljivo govore kako ne zna sa mušarcma, da uči od njih. Savjetovale su joj da bude malo slobodnija, vulgarnija, a moja kćerka je pošteno čeljade. Obraz i čast su joj bili na prvom mjestu. Iako takva, u ljubavi je nije išlo. I u školi je super učila, poslije završetka našla je fin posao, htjela da se uda, ali jednostavno, nije išlo.

Mada, kada vratim film unazad, ni ja nisam bila baš sretna u životu. Suprug mi je umro prije dvadeset godina. Sve se desilo iznenada. Odjednom je pao na postelju. Kroz nekoliko mjesci već smo ga sahranili. Ostavio me sa tada četverogodišnjom kćerkom. Imala sam udvarača i prosaca nakon muževe smrti, ali nisam mogla ni zamisliti ponovnu udaju ili vezu sa nekim muškarcem. Samo sam žudila da podignem kćerku i dam joj mogućnost za dobar život.

Trudila sam se da ne osjeti kako nema oca. Bila sam i otac i majka. Kako bih joj udovoljila, igrale smo tenisa, fudbala, radili sve ono što bi radila i sa ocem. I, uspjela sam. Izrasla je u lijepu djevojku. Međutim, sva ta njena ljepota nije mogla izaći na vidjelo, a prije nekoliko mjeseci sam saznala i zašto.

Pomoć od hodže

Naime, punu dvadeset i jednu godinu bile smo pod sihirima. Još dok je moj muž bio živ na nas je iz ljubomore bačena crna magija. Trebala je da nas jedno po jedno sahranjuje ili odvede do ludnice. Sve to mogu sada povezati kada smo završili uspješno tretmane kod duhovnog iscjelitelja Alje ef. Harića.

Iskoristila sam jedanput priliku i svojoj sestri iz Bijeljine se požalila na kćerkine probleme. Ona je odmah rekla kako moram pomoć zatražiti od hodže. Dala mi je broj Alje ef. Harića. Pozvala sam ga i skamenila se od onoga što mi je rekao. Kćerka i ja bile smo pod utjecajem crvene i crne magije. Ali, Aljo me i utješio riječima da nam može pomoći. Odmah smo i kćerka i ja uzele godišnje odmore i krenule do ef. Harića.

Rekao je kako smo došle u zadnji čas. Ubrzo bi obje završile na psihijatriji. Morale smo se tada pripremiti na brobu protiv džina koji su nas opsjeli. Punih četrdest dana trajali su tretmani. Nakon dova, učene vode, meda… progledale smo. Kćerka je zasijala. Odmah po povratku u Minhen u nju se zaljubio gazda objekta u kojem radi. Sretna je, mislim da će se uskoro i vjenčati. Napokon smo obje našle unutarnji mir.

error: Content is protected !!