Nina Kokalj, instruktorica joge lica: Imam savršen ten i koža mi blista jer se umovam urinom i pijem ga u gutljajima!

Nina Kokalj

Da li biste pili sopstveni urin ako biste znali da će vam to popraviti zdravlje i učiniti da izgledate ljepše? Nina Kokalj, instruktorka joge lica koja u svom radu spaja drevne mudrosti i najmoderniju antiejdž medicinsku praksu, otkriva zašto vjeruje da je urinoterapija najbolji i najjeftiniji prirodni lijek za podmlađivanje i mnoge zdravstvene probleme.
Nina je imala i hirurški zahvat na očima. Naime, nakon operacije za skidanje dioptrije imala je velike probleme sa suhoćom očiju. Neko joj je predložio urinoterapiju.

„Kada sam saznala za urinoterapiju mislila sam da neću moći da se naviknem na takvo nešto. Međutim, kada sam probala jutarnji urin shvatila sam da on uopšte nema neprijatan miris i ukus – priča Nina Kokalj.

Urin je, kaže, pila u gutljajima i s njim je ujutru ispirala oči.

„Već nakon nedjelju dana poboljšalo mi se stanje sluzokože, oči me više nisu peckale, a i vid mi se kasnije popravio. Kao instruktorka joge lica uvijek ističem da su mi proteini iz urina zategli kožu i na mom licu napravili pravi lifting efekat – ispričala nam je Nina.
Kada je koža u pitanju ona svima savjetuje ispiranje s urinom, dok se trljanje svježim urinom koristi za podmlađivanje.
„Ispiranje urinom sprječava gubitak kose dok se za ljepšu kosu preporučuje maska sa urinom. Urinoterapija je odličan prirodni lijek za bolove u očima i loš vid, zapušen nos i sinuse, za iscrpljenost ili probleme sa skorbutom, za ukočenost i probleme sa zglobovima, za hemoroide, hormonski balans, jačanje imuniteta….- navodi Nina Kokalj.

Ona za žena.rs, kaže da je urin sterilan i da ima antiseptičan efekat.
„Jetra prvo očisti krv i sve otrovne supstance idu u žuč, a zatim preko crijeva u stolicu. Kad se krv očisti preko jetre, tada ide u bubrege. Bubrezi uklanjaju suvišnu vodu, i elemente iz krvi, i onda nastaje urin. Zato je on pun vitalnih supstanci.
Objašnjava da je najkorisniji jutarnji urin, i to srednji mlaz. Koristi se samo srednji mlaz jer je sterilan i čist.

„Prvi mlaz čisti urinski kanal, zadnji dio može sadržati sedimente. Ne jedemo pola sata nakon što popijemo urin. Počinjemo postepeno – prvo mirišemo, da se naviknemo, onda se masiramo s urinom, pa probamo kap, onda gutljaj i na kraju čašu – objašnjava Nina Kokalj i otkriva recept za masažu s ukuhanim urinom:

– Masaža ili jednostavno trljanje tijela ukuhanim urinom povećava energiju organizma. Ukuhani urin se dobija kuhanjem običnog urina do 1/4 prvobitne zapremine. Na primjer, uzeti 400 grama urina, staviti u posudu sa urinom na šporet, dovesti do ključanja i kuhati dok ne ispare 3/4 urina i ne ostane 100 grama. To je ukuhani urin ili diuretik. (V.N.)