Niko nije ostao ravnodušan: ZATRUDNILA SA MRTVIM MUŽEM 

Engleskinja Loren Mekgregor (33) je izgubila muža Krisa u julu 2020. nakon što mu je dijagnostikovan terminalni tumor na mozgu. Par je oduvijek planirao da ima dijete zajedno, ali se sudbina okrutno poigrala sa njima.

Međutim, skoro dvije godine nakon Krisove smrti, Loren je rodila bebu svog pokojnog muža. Naime, udovica iz Liverpula uspjela je da zatrudni koristeći spermu koju je Kris zamrznuo, znajući da neće dočekati da vidi svoje dijete. Loren je čekala devet mjeseci nakon što je on umro prije nego što je započela proces vantjelesne oplodnje, piše Liverpul Eho.

Onda se 17. maja ove godine, carskim rezim, rodio mali Seb.

“Nisam imala osjećaj da moram da upoznam Seba sa fotografijom njegovog oca, jednostavno mi se činilo da se već poznaju. Samo mi je dao djelić sebe gdje god da je sada – rekla je Loren.

Novopočena majka dodaje da mališan svakim danom sve više liči na svog tatu.

“Kada se rodio, imao je gustu kosu, sa savršenom linijom kose u obliku slova M, baš kao Kris, zbog koje smo ga svi zadirkivali. Njegove usne su se popunile, baš kao kod Krisa, dok su moje usne prilično tanke – kazala je ona medijima.

Loren je u pomoć priskočio Krisov 18-godišnji sin Vejd iz prethodne veze, koji se izuzetno vezao za polubrata. Ona kaže da mladić vodi Seba kod ljekara kad god zatreba i redovno se brine o njemu.