Nije teško: Napravite Markiza tortu, savršenstvo za oči i nepce


Sastojci:
Potrebno je:
3 manje kutije piškote
šolja mlijeka
Čokoladni fil:
8 jaja
200 gr prah šećera
250 gr margarina
200 gr čokolade
Dekoracija:
200 gr slag krem + mlijeko za mućenje
Priprema
Pripremiti okrugli kalup i obložiti streč folijom. U jedan tanjir sipati mlijeko. Piškote brzo provlačiti kroz mlijeko i ređati uspravno uz kalup pa onda po dnu kalupa. U jednoj posudi pjenasto umutiti bjelanca čvrst sneg. U drugoj posudi pjenasto umutiti puter, dodati šećer u prahu, istopljenu čokoladu i žumanca. Sve dobro sjediniti pa u dobijenu masu postepeno dodavati snijeg od bjelanaca. Ovom masom napuniti kalup. Višak piškota, ono što ostane da štrči iznad fila, isjeći nožem i te okrajke staviti preko fila. Ostaviti u frižideru da se ohladi pa umutiti šlag i staviti preko fila. Broj kalupa 26.

/Tanja Đorđević/aura.ba/

Komentari

komentara

error: Content is protected !!