Nije svejedno kakvu odjeću i nakit birate! Saznajte koje boje donose sreću!

Prema feng šuiju, boje aksesoara, nakita ili garderobe predstavljaju harmoniju životnih energija. Zato vam predstavljamo neke od najboljih za ovu godinu.

U ovoj drevnoj filozofiji, boja se smatra jednim od najjačih načina za izražavanje feng šui elemenata. Kako biste imali prednosti od najbolje moguće energije do kraja ove godine, feng šui nudi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da izbalansirate svoju karmu tokom 2018. godine.

Za ovu godinu, najsreznije nijanse su one vezane za zemaljske feng šui elemente. Veoma je lako razumjeti zašto, posebno kada znamo da je ovo godina psa, a vi biste trebali biti u toku i harmoniji sa ovim elemetnima tokom cijele godine.

Drugi izbor za najsretnije boje 2018. godine, jesu sve one koje spadaju u feng šui element vatre, iz razloga što ona hrani/stvara zemljane elemente i proizvodi ciklus u kome se nalazi svih pet komponenti ove filozofije.

PROČITAJTE I OVO

Ovi signali svemira otkrivaju da ćete uskoro dobiti novac

Međutim, postoje i boje koje privlače lošu energiju i najbolje ih je izbjegavati. Ponovo, sve se ovo bazira na igri pet feng šui elemenata. Elementi koji oslabljuju energiju zemlje, koja je glavna tokom 2018. godine, jesu voda, drvo i metal. Sa druge strane, ovo je opet bazirano na specifičnim interakcijama svih feng šui elemenata.

Najsretnije boje za ovu godinu su terakota, ili boja gline, svjetlo žuta, pješčana i bež. Pored njih tu su i boje koje su idealne na garderobi i različitim aksesoarima tokom 2018. godine, a to su crvena, narandžasta, žuta, ljubičasta, roze i ljubičasto/crvena.

Boje koje biste trebalo da izbjegavate u godini psa jesu crna, plava, bijela, siva, zelena i braon.