Nije sve tako crno: OVO JE RECEPT ZA SREĆU

Dragocjeni savjeti psihologa za srećan život glase ovako…Karen Nimo, psiholog i pisac kaže: „Ako ljudi ne vide ništa lijepo u budućnosti, gube nadu, a bez nade put do očaja je zagarantovan.“

Svijet je sretno mjesto, važno je samo naučiti gledati na njega iz pravog ugla. Iako je 2020. godina bila teška, iz nje treba izvući pouku. Ovo je vrijeme za razmišljanje, učenje i lični razvoj.

„Svijetom vladaju mnogi problemi, klimatske promjene, nevidljivi virus, nemiri, ali to ne znači da mu je došao kraj. Uvijek je bilo problema, iz godine u godinu oni se jednostavno smjenjuju. Uvijek će biti teških trenutaka, a sa njima treba naučiti živjeti. To je jedini recept za ljepši život. Očajavanje ne vodi nikuda“, kaže Karen.

Baš ti teški trenuci su nam neophodni kako bismo nešto novo naučili, o sebi i o svijetu oko nas, kako bi nas ojačali i spremili za nove izazove.
Gore se NEKO zaista trudi da se nama ostvare snovi: Ljudi, uozbiljite se, ne ljutite Univerzum!

Džejms Altuher ovo vrijeme naziva „velikim ponovnim pokretanjem sistema“.

„Ja ono što se dešava nazivam „velikom sviješću“. Idealno vrijeme da shvatimo šta nam je u životu zaista važno.“

„Ako mislite da će virus uništiti čovječanstvo, onda potcjenjujete našu vrstu. Stižu vakcine, napraviće i lijekove, sigurna sam u to, a do tada se moramo boriti i ne odustajati.“
„U životu sve zavisi od ugla gledanja. Ako se fokusirate na loše stvari, život će vam biri sumoran, ako pažnju posvetite lijepim trenucima, svijet oko vas će izgledati kao najljepša bajka. Sve je do nas. Ovo ste sigurno hiljadu puta čuli, ali dobro razmislite o ovim riječima i shvatićete da se u njima nalazi velika istina“, kaže ona.

Na svijetu ima toliko dobrih stvari, samo se treba fokusirati na njih.