Nije štetna i jeftinija je: SODA BIKARBONA PRIKRIVA MIRIS ZNOJA BOLJE OD DEZODORANSA

Kako nastupaju topli dani, sve se više javlja potreba za dobrim dezodoransom ili antiperspirantom, kako bi se prikrio neprijatan miris znoja.

Dezodoransi, međutim, imaju veliki broj štetnih sastojaka, pa se javlja sve veće interesovanje za prirodne preparate. Jedna provjerena metoda, koja sigurno djeluje, jeste korištenje jednog višenamenskog sredstva, koje sigurno već imate u kući.

U pitanju je njeno veličanstvo – soda bikarbona, koja se kroz decenije korištenja pokazala kao veoma korisno sredstvo, koje može da se koristi na mali milion načina.
Prikrivanje neprijatnog mirisa znoja je jedan od njih. Potrebno je samo da sipate malo sode na prste i da je malo pokvasite, kako biste napravili pastastu masu. Zatim je utrljajte na pazuhe.

Ukoliko imate problem sa znojenjem stopala i neprijatnim mirisom, samo sipajte sodu u obuću, jer je ona fantastično sredstvo za borbu protiv neprijatnih mirisa, zbog čega je i postala omiljeni prirodni dezodorans. Soda ne ostavlja tragove na odjeći i ne sadrži materije koje truju ili oštećuju kožu.

Ipak, budite oprezni. Ukoliko imate suhu ili osetljivu kožu, preskočite ovaj tretman kako ne biste izazvali iritaciju. Isto tako, ne nanosite sodu poslije brijanja pazuha, kako biste izbjegli neprijatno peckanje.