Nije sapunica, nego zagrebačka istinita priča: KAKO JE VIDOVITI ADO SPASIO PROFESORA KOJI JE BIO POD MAGIJOM 13 GODINA

Ado je prvo telefonom upozorio na magiju, koju profesor vuče od vjenčanja. Nije htio odmah kazati da je vidio svastiku “crnomagijašicu”, nego je tražio direktan kontakt “oči u oči” sa profesorom.

Kada se oženio professor Vukoje je mislio da je najsretniji čovjek na svijetu. Tako se zapravo i osjećao. A kada mu je svastika Jasna poklonila sliku kao svadbeni dar, njegovoj sreći nije bilo kraja. Pomislio je da se vezao sa pravom familijom, koja zna da cijeni njegovu profesorsku titulu i ljubav prema umjetničkim vrijednostima.

– Na samom početku braka sa mojom Ivom, sve se činilo tako fino – kao iz bajki. No, kako je vrijeme prolazilo i slatki bračni dani počeli blijediti, tako sam i ja počeo primjećivati da se nešto čudno dešava. Ista ona svastika sa početka priče koja mi je poklonila sliku i koja me oduševila svojim gestom, priznala mi je da je zaljubljena u mene i da me po svaku cijenu mora oteti od moje supruge, a njene sestre. Ostao sam šokiran. Mislio sam da se takve stvari dešavaju samo u latinoameričkim sapunicama – prisjeća se danas 45-godišnji zagrebački profesor Vukoje i dodaje:

– Naravno, pravio sam se kao da nisam čuo tu njenu izjavu, jednostavno nisam ima snage odgovoriti bilo šta.

Vrijeme je prolazilo, a zločesta svastika bila sve odlučnija da sestri otme muža. Postala je, kaže professor, sve napavalentnija i upornija.

– Moram priznati, bila je to zaista jedna krajnje nezgodna situacija u kojoj sam se našao. Nisam bio siguran da li je to neki test i provjera od strane moje žene ili je ta moja svastika zaista bila zaljubljena u mene onoliko koliko je tvrdila. Nosio sam sve to u sebi, jer nikada nisam smio cijelu stvar iznijeti na son. Bojao sam se piosljedica u mom braku, konačno i u cijeloj obitelji.

Odlučio je ignorirati pomahnitalu svastiku, čak joj je dosta službeno i rekao da ne želi da sa njom razgovara na tu temu. Učinilo mu se da je taj potez bio efikasan, jer svastika se distancirala.

Tada nije bio svjestan, a danas jeste, da upravo od tog momenta kada se ona povukla, profesora su počele mučiti strašne glavobolje, koje su neprekidno trajale i po nekoliko dana. Ljekarske pretrage nisu pokazivale nikakve simptome. Trajalo je to 13 godina! I ko zna kako bi se sve završilo, da njegova supruga nije počela tražiti lijeka i kod alternativaca. Lutajući od jedne do druge adrese, stigla je i do Vidovitog Ade iz Doboja.

Ado je prvo telefonom upozorio na magiju, koju profesor vuče od vjenčanja. Nije htio odmah kazati da je vidio svastiku “crnomagijašicu”, nego je tražio direktan kontakt “oči u oči” sa profesorom.

– Kada mi je Ado počeo vraćati film i pričati neke detalje iz moga života koje znam samo ja i moja svastika, bilo mi je jasno da tu nešto ima. Kazao mi je das u ljubavni čini uzrok moje glavobolje i da se čini nalaze u slici koju mi je prije više od dvije decenije poklonila svastika kao svadbeni dar!

– Iskreno, nisam u to odmah povejarovao, ali po dolasku kući u to sam se uvjerio sopstvenim očima. Otvorio sam sliku i u njoj našao ljubavne zapise koju su, sve ovo proteklo vrijeme, djelovali pogubno na mene.

– No, Bog je htio sa se ipak sve dobro završi. Spojio me je sa Adom. On je radio duhovne tretmane, a sliku sam odmah bacio u Savu, jer, kažu, neka voda nosi sve ono što nije za čovjeka.

Prošlo je godine kako je Vidoviti Ado počeo skidati crnu magiju sa profesora. Oni su I dalje u kontaktu, ali professor I njegova supruga Iva imaju sjajne vijesti. Glavobolje su proplost, ali zloćesta svastika je u problemima. I njoj je Ado, po Ivinoj želji, pokušao pomoći.

– Rekao nam je da će je natjerati da prizna pred cijelom obitelji šta je uradila. I priznala je…. Svi je osuđujemo. Za nas je vještica, ali Ado kaže da će od nje napraviti divnu i plemenitu ženu – kazala nam je profesorova supruga.