Nije samo gužva u saobraćaju: OVO SU NAJČEŠĆE TRI JUTARNJE NAVIKE KOJE NAM MOGU POKVARITI DAN!

Kada kažemo da nam je upropašćen dan, obično pomislimo na kišu koja je pala baš u trenutku kada ste izašli napolje sa novom frizurom. Ili na gužvu u saobraćaju koja vas je iscrpela i zbog koje kasnite.

Međutim, postoje i druge situacije koje mogu da utiču na nepovoljan tok vašeg dana. Ovo su tri jutarnje navike koje možete da promijenite i lakše započnete novi dan.

Prerano unosite kofein
Da li zaista postoji loš trenutak za kafu? Odgovor je da. Čim otvorimo oči ujutru, nivo energije u našem telu raste, pa bi šoljica kafe, odmah nakon buđenja, podstakla još jači nalet energije, a kao posledica se javlja nervoza, tvrde stručnjaci sa Univerziteta u Merilendu. Kafu, prema njihovom savetu, treba da pijete sat nakon buđenja.

Ne doručkujete pravilno
Čaša jogurta sa šakom bobičastog voća možda zvuči kao zdrav doručak, ali zato ćete do podneva pregladniti. Ovakav obrok vašem organizmu neće dati dovoljno potrebnih nutritijenata koji bi vas činili sitim, sve do narednog obroka. Zdrav doručak treba da sadrži 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i malo zdravih masti.

Prvo sjedate za kompjuter
Provjeravanje mejlova čim otvorite oči nikako nije dobar način da započnete jutro, jer ćete biti pod stresom tokom cijelog dana. Umjesto toga, stručnjaci savjetuju da se istegnete, popijte čaj ili porazgovarate sa partnerom, ukućanima.