Nije dobro, ako s pjesmom ne idete na posao: ZBOG TOGA MOŽETE IMATI OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME

Ako ne volite svoj posao ili ga čak i mrzite, to može prouzrokovati ne samo nezadovoljstvo na radnom mjestu, već i dodatne fizičke i mentalne simptome koji utiču na vaš život na druge načine.
To može uticati na vaše blagostanje, kao i na vaše odnose sa ljudima u kancelariji i van nje. Ovih sedam stvari se mogu dogoditi kada toliko mrzite svoj posao da doživljavate i fizičke probleme.

1. Glavobolja
Nezadovoljstvo na radnom mjestu može dovesti do glavobolje, čak i do migrene. To su glavobolje usljed tenzija, koje nastaju kada se vaše tijelo stegne i utiče na dotok krvi u mozak. Može ih pokrenuti stres izazvan nezadovoljstvom na radnom mjestu.

2. Povećanje tjelesne težine
Ako niste zadovoljni svojim poslom, vjerovatno ćete primijetiti povećanje tjelesne težine. Ovo može biti uzrokovano višestrukim faktorima. Prejedanje je uobičajeni mehanizam za suočavanje sa stresom, kojem se pribjegava kada ste nezadovoljni po pitanju karijere i niste motivisani za vježbanje.

3. Umorni ili bolni mišići
Kada ste nesretni i osjećate napetost, vaši mišići se nesvjesno grče. Zgrčeni mišići mogu dovesti do drugih tjelesnih bolova, poput bolova u leđima, ramenima i drugih bolova u mišićima i zglobovima.

4. Nesanica
Ekstremni stres i nezadovoljstvo mogu dovesti do gubitka sna. Možda će vam biti teško da opustite tijelo i um i da se naspavate kako biste se osjećali odmorno. Nedostatak sna može pojačati druge simptome povezane sa stresom, poput glavobolje i mentalnog umora.

5. Nedostatak sna
zajedno sa dodatnim stresom, može učiniti da se vaš um osjeća premorenim. Na isti način na koji možete iskusiti fizički umor, možete iskusiti i mentalni umor. Mentalni umor može biti potpuno iscrpljujući i prouzrokovati da osjetite simptome slične izgaranju, a može otežati fokusiranje i produktivnost, jer se nikada ne osjećate potpuno energično ili odmorno.

6. Oslabljeni imunološki sistem
Može dovesti do lakog razbolijevanja. Ne samo da ste skloniji zarazi i virusima, poput prehlade, upale grla, gripa, već stres i nezadovoljstvo mogu dovesti do toga da nečije tijelo zahtijeva duži period oporavka nego što je uobičajeno za ove viruse.

7: Mjesečni ciklus
Takođe, pod stresom, žene mogu da dožive nepravilnosti u menstruaciji. Menstruacije mogu biti teže, a grčevi mogu biti bolniji. A žene koje prolaze kroz menopauzu mogu imati pojačane simptome.