Nihad Alibegović: UŽIVAM „NAMLATITI“ MIRSADA IBRIĆA POD KOŠEVIMA

Redovan je na fitnesu, a voli igrati fudbal i košarku. Partner mu je najčešće Mirsad Ibrić.

Nihad Alibegović, rodom iz okoline Gornjeg Vakufa, ima pregršt razloga za potpuno zadovoljstvo. Sjajna, skoro tridesetogodišnja karijera, sređen i harmoničan porodični život, socijalna sigurnost! Njegova muzikalnost, glasovni kvaliteti, vedar duh, iskrenost, dobronamjernost, jednostavnost, te magična privlačnost, vinule su ga u estradne visine. Ne silazi s vrhova top -lista godinama. Sve su to posebne i s dušom ispjevane pjesme koje su osvojile publiku, a od kritike dobile visoke ocjene.

Nihad je rođen u običnoj i duhom bogatoj bosanskoj porodici, koja mu je još kao djetetu postavila prioritete – poštenje i obrazovanje. Iako se mladosti sjeća prije svega po izlascima, ljubavima, sviranju harmonike i pjevanju na amatareskim takmičenjima, danas će priznati kako mu je upravo to vrijeme bilo presudno da nesvjesno formira i svoj profesionalni put. Danas mu je estradni hljeb primarni i jedini  izvor prihoda.

“Za pokretanje nekog drugog biznisa, paralelno sa muzikom, možda bih i imao dara, ali nemam vremena, volje i želje. Šta će mi “hljeb nad pogačom”. Svoj sam život posvetio i podredio porodici, pjesmi i publici. I lijepo mi je, rahat spavam. A da imam lanac frizerskih salona, hotele, diskoteke… vraga bih bio rahat kao danas – kaže Nihad.

Odrastajući uz muziku Safeta Isovića često je pjevušio njegove hitove. I danas ih rado zapjeva i to iz dva razloga; jedan je da dokaže kako je odlično savladao sve pravce u pjevanju, a drugi da uživa pjevajući i sevdalinku.

Redovan je na fitnesu, a voli igrati fudbal i košarku. Partner mu je najčešće Mirsad Ibrić.

„Uživam ga “namlatiti” pod koševima – šeretski će Nihad.

Za savršen izgled i sjajnu liniju, kaže, zaslužni su genetika, zdrav život i supruga.

„Zaista vodim računa o zdravom životu, režimu ishrane, odmoru, relaksaciji. Pazim šta unosim u organizam i nisam pobornik fast food hrane. Riba, i ostali morski specijaliteti su moje pogonsko gorivo. Kažu i da je smijeh lijek. E, to je moja preventiva. Ja vam se samo smijem i pričam viceve. Ponekad ih i izmišljam. Živa sam vam vic – enciklopedija – kazao je ua „auru“ ba Nihad i dodao:

„Ali, nisam narcis i uobraženko. Vodim računa o urednosti, a najredovniji sam kod frizera. Najbolje mi kosu sredi Samir Toskić, kojemu je rahmetli Fadil Toskić bio amidža. Inače, ne obilazim baš kozmetičke salone.