Ni najbolji lijekovi ne mogu pomoći ukoliko pacijent leži na štetnom zračenju

Piše: Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Zdravstveni problemi poput: multiple skleroze, tuberkuloze, srčanih bolesti, raka jezika, kože, nosa, jetre, leukemije, bolova u vratu, migrene, neplodnosti, mršavosti, oduzetosti određenih dijelova tijela, psihičkih oboljenja poput depresije i mnogi drugi, dešavaju se kao posljedica postojanja štetnih faktora koji su prisutni najčešće u spavaćim sobama pojedinaca

Nakon velikog broja naučnika koji su svojim istraživanjima osvijetlili pojam utjecaja štetnog zračenja na živa bića, dolazimo do jasne tvrdnje da u svim vrstama bolesti, ma gdje na tijelu da se nalazio oboljeli organ, štetno zračenje ima svoga velikog, ako ne i većinskog udjela. Shodno tome, ukoliko bi se podzemni protok vode, Curryjeva mreža zemljinog zračenja ili njeno ukrštenje, kao i druga vrsta patogenih zračenja, nalazila tačno ispod nogu osobe, kod nje bi došlo do grčeva, bolova, oteknutosti nogu i sl.

U snu organizam slabiji za trećinu

Također, ukoliko bi se neka od vrsta štetnog zračenja nalazila na mjestu koje odgovara plućima, tj. ukoliko bi štetne zrake „probijale“ pluća, došlo bi do neminovnih poremećaja ovog organa, koje u velikom broju slučajeva rezultira sa rakom pluća.

Naravno i zdravstveni problemi poput: multiple skleroze, tuberkuloze, srčanih bolesti, raka jezika, kože, nosa, jetre, leukemije, bolova u vratu, migrene, neplodnosti, mršavosti, oduzetosti određenih dijelova tijela, psihičkih oboljenja poput depresije i mnogi drugi, dešavaju se kao posljedica postojanja štetnih faktora koji su prisutni najčešće u spavaćim sobama pojedinaca.

U te faktore spadaju, u prvom redu tip štetnog zračenja, onda intenzitet zračenja, a zatim i  fokusiranost zračenja na određeni dio tijela osobe. Ovome u prilog ide i činjenica da osobe uglavnom imaju ustaljen način spavanja, na koji oni uglavnom ne mogu djelovati, što omogućava da zračenje djeluje uvijek na isto mjesto tokom cijelog perioda spavanja. Dodat ćemo pritom i činjenicu da se odbrambeni sistem čovjeka za trećinu umanjuje tokom spavanja, što daje još jasniju sliku o ovoj opasnosti.

Jedan od njemačkih naučnika je otkrio da bakterije i crijevne gliste napadaju ljude kod kojih je oslabljen imunitet, i to onda kada leže na ozračenom mjestu. Tada dolazi do razvoja raznih bolesti poput tuberkuloze, jer se bakterije na takvim mjestima izuzetno ubrzano razmnožavaju. Naravno bržem razvoju bolesti uveliko doprinosi i nezdrav način života, koji dodatno intoksificira ili zagađuje ljudski organizam, tako prisiljavajući odbrambeni sistem organizma na predaju. Jasno je da onda bolest sasvim jednostavno osvaja ćeliju po ćeliju ostavljajući iza sebe ruinirani sistem koji je nekada funkcionirao besprijekorno.

Pravac protoka vode diktira vrstu štetnog djelovanja

U nezdrav način života se svakako ubraja: pušenje, konzumiranje alkohola, prekomjerno uzimanje hrane, itd.

Budući da smo već spomenuli podzemne vodene protoke, treba dodati da postoji izvjesna razlika u štetnom utjecaju koji ovakav protok ima na ljudski organizam u zavisnosti od njegovog pravca. Dakle ukoliko voda teče u smjeru koji odgovara pravcu od nogu prema glavi osobe tokom spavanja, kod te osobe tokom vremena dolazi do navale krvi u glavu, što može rezultirati moždanim udarom, povišenim krvnim pritiskom, psihološkim poremećajima poput depresije, a koji kasnije mogu dovesti i do samoubilačkih nakana.

Ukoliko je pravac protoka vode od glave prema nogama, onda dolazi do oslabljene cirkulacije krvi, hroničnog zamora, osjećaja omamljenosti, a zabilježeno je da su mnogi sa ovakvom situacijom ispod kreveta imali slučaj naglog zacrnjenja ispred očiju, pa i gubljenja svijesti neposredno nakon jutarnjeg buđenja. Ovaj zadnje navedeni slučaj se dešava najčešće ukoliko je uz podzemni protok vode prisutno i snažno djelovanje ukrštenja poremećenih zona.

Zbog velikog broja podzemnih vodenih protoka i učestalosti mreža zemljinog zračenja i njihovih ukrštenja, danas zaista nije jednostavno pronaći mjesto koje je slobodno od ovih prijetnji. Također, budući da se veliki broj ljudi odlučuje za stanove, ili kuće koje su već sagrađene, a koje je praktično nemoguće pomjeriti na drugo mjesto, ostaje da se od štetnog zračenja zaštitimo sa provjerenim zaštitnim uređajem – Cedar Neutralizer. Opširnije na adresi: www.cedar-neutralizer.com.ba ili putem telefona 061 320 726

Mravi vole ozračena područja

Mjesta pod zračenjem vrlo dobro podnose mravi, koji se upravo na takvim mjestima zadržavaju i iz kojih ih je vrlo teško otjerati. U prošlosti su drevni narodi pratili ponašanje mrava i na osnovu njihovih reakcija su počinjali gradnju kuće.

Prije nego su započinjali gradnju doma pratili su ponašanje mrava. U nastavku slijedi jedna drevna metoda, koja sa 100%-tnom sigurnošću ukazuje na prisutnost štetnog zračenja iz zemlje.

1.    Označite mjesto na kojem planirate sagraditi spavaću sobu koristeći se bilo kojim od priručnih pomagala.
2.    Pronađite mravinjak i ukopajte ga na prije označeno mjesto
3.    Za sedmicu dana ponovno dođite na istu lokaciju i provjerite da li se mravinjak još uvijek nalazi na označenoj lokaciji.

Ukoliko se mravinjak još uvijek nalazi na istoj lokaciji to je znak, da to mjesto nije pogodno za vašu spavaću sobu. Naglašavamo, mravi vole takva područja.

Ovo testiranje trebate ponoviti sve dok ne primijetite da su mravi napustili mjesto na koje ste ih prvobitno postavili. Njihov odlazak ukazuje da je ta lokacija „čista“ od štetnog zračenja i da tu trebate graditi svoj dom. Gradnja spavaće prostorije na ovakvom mjestu omogućava vama i vašoj porodici zdrav život bez poteškoća koje u velikom broju izazivaju štetna zračenja iz zemlje.

Teške saobraćajne nesreće!

Mjerenjima sa savremenim aparatima utvrđeno je da su sva zloglasna mjesta na cestama na kojima je došlo do velikog broja teških saobraćajnih nesreća, mjesta sa izrazito jakim intenzitetom štetnog zračenja. Većina ovih nesretnih događaja su bili frontalni sudari vozila u kojima preživjeli vozači tvrde da su njihove ruke i noge neposredno prije sudara jednostavno zablokirale, uzrokom čega su bili nemoćni da izbjegnu nesreću.

Na ovakvim mjestima širom svijeta, zbog povećane opasnosti od saobraćajnih nesreća, nalaze
se table sa upozorenjem i sa ograničenjem brzine.

(aura.ba)