NEVOLJA IH ZBLIŽILA: LAV, TIGAR I MEDVJED ŽIVE KAO BRAĆA

Pogledajte kako bratski žive ove tri, u prirodi nespojive životinje. Nevolja ih je zbližila i oni su evo već 15 godina nerazdvojni

lav tigar medvjedTigar, lav i medvjed čine nevjerovatnu skupinu prijatelja koji su se zbližili uslijed teškog životnog početka. Životinje su imale samo dva mjeseca kada su došle u posjed jednog trgovca drogom iz Dallasa koji ih je zanemarivao i zlostavljao. Spašeni su 2001. godine tokom racije i dovedeni u „Noinu arku“, utočište za životinje u Georgiji.

Tri mladunčeta su pronađeni u lošem stanju u kavezima ispod kuće, a tigar Shere Khan je bio sama kost i koža kada je spašen, bio je zaražen unutrašnjim i vanjskim parazitima.

Lav Leo je je imao inficiranu ranu na nosu. Baloo, medvjed, je bio u najgorem stanju jer su mu kaiševi kojima je bio vezan urasli u kožu.

Nakon stručne njege i dosta dobre ishrane, životinje su ponovo sretne i non stop su zajedno.

– Baloo, Leo i Shere Khan jedu, spavaju i igraju se zajedno. Očito je da ih je zastrašujući period koji su zajedno proveli kao mladunčad veoma zbližio bez obzira na njihove očigledne razlike – kažu njihovi spasitelji i novi čuvari. lav tigar medvjed2lav tigar medvjed3lav tigar medvjed4

/D. K./aura.ba/