Nevjerovatno svjedočenje Tatjane Anisimove Bjelous: Anđeo me vodio kroz pakao, čistilište i raj!

Tatjana Anisimova Bjelous ukrajinska je doktorica koja je umrla na operacijskom stolu u 65-oj godini života. Iako je proglašena klinički mrtvom, ona se probudila u mrtvačnici, a nakon “oživljavanja” šokirala je svjetsku javnost svojom pričom. Navodno je u iskustvu privremene smrti vidjela raj, pakao i čistilište.

SVAKI ČOVJEK IMA SVOG ANĐELA I DEMONA

Tatjana Anisimova Bilous je 1991. godine oboljela od karcinoma, te je uslijed komplikacija umrla na operacijskom stolu. Nakon tri dana probudila se u mrtvačnici sa kartončićem oko prsta na kojem je pisalo njeno ime i prezime, kao i datum smrti.

-Sjećam se kako sam ležala na operacijskom stolu, u jednom trenutku sam osjetila kao da me neka sila vuče prema gore. Vidjela sam svoje tijelo na operacijskom stolu i čula uspaničene doktore kako su vikali da umirem i da me gube. Prošla sam kroz zatvorena vrata operacijske sale i kretala se tunelom prema svjetlosti. Nije bilo boli i preplavio me predivan osjećaj kao da se ponovo rađam. Dočekao me je anđeo u bijeloj haljini, vidjela sam Božje prijestolje koje je osvjetljavalo sve oko sebe. Pokušala sam pogledati Boga u lice ali nisam uspjela. – prisjeća se Tatjana.

Prema Tatjaninimm riječima, duše na nebu ne vide pakao, on je za njih zatvoren. Tvrdi da oni samo vide zemlju i svoje bližnje za koje se moli na podnožju Božjeg prestolja.

– Nisam vidjela Boga ali sam čula njegov glas. Bog joj je pokazao nebo kako se otvara i ugledala sam zemlju i jasno vidjela svaku osobu na njoj. Pored svakog čovjeka bio je anđeo i demon koji su zapisivali svaku riječ i misao. Zatim me je anđeo poveo u obilazak raja. Hodala sam po vlažnoj, nježnoj travi koja mi je milovala stopala. Sve je bilo puno predivnog cvijeća i zrelih, mirisnih voćki. Voda je tekla s Božjeg trona i osjećala sam nevjerovatnu snagu Božje ljubavi i mira.

Tada ju je anđeo odveo pred mladića kojeg isprva nije prepoznala. Bio je to njen sin koji je umro kada je imao samo deset mjeseci. Srela je i oca, kaže i dodaje da je on završio u raju jer se zadnjih 15 minuta prije smrti pokajao u prisustvu sveštenika.

U PAKLU GORE OGOVARAČI, POLITIČARI, SVEŠTENICI…

Kada su krenuli dalje, spuštajući se krugovima pakla, na putu je vidjela divovske demone kako režu ljudske duše na sitne komade, a svaki komad duše vrišti iz sve snage. Ti komadi se kasnije ponovo spajaju i tako sve u krug. Anđeo joj je rekao da su to duše ljudi koji su za života razdvajali, odnosno unosili razdor među ljude.

– U jednom od krugova pakla čuli su se užasni jecaji, urlici i krici. Ugledala sam poznato lice moje bake sa očeve strane. Začudila sa se otkud ona u paklu, a anđeo mi je rekao da iako je redovno išla u crkvu, voljela je da ogovara i proklinje ljude. Zatim sam ugledala pravoslavne sveštenike, evanđeoske propovjednike i rimokatoličke kardinale. Svaki od njih je bio u kotlu pod kojim je gorjela vatra, u nekoj odvratnoj tekućini nalik na smolu. “Zašto?” pitala sam se. Prepoznala sam jednog od njih i pamtila sam ga kao gorljivog propovjednika, služio je Bogu, zašto je on tu?

-Tada sam začula glas s neba koji mi reče: “Ovaj čovjek nikada nije služio Meni, već samo sebi. Služio je svojim požudama, bio je bludnik i pijanica, pokvareni rimokatolički sveštenik”. – svjedoči ukrajinska doktorica.

Spuštali su se dublje kroz krugove pakla i stigli su na mjesto gdje su mučene duše ravnodušnih ljudi. Oni koji za života nisu činili zlo, ali ni dobro. Nije očekivala da će i njih vidjeti u paklu.

-Ugledala sam užasne demone kako vrhovnom đavolu koji je sjedio na tronu, donose ljudske duše. Iznenada je prepoznala političara iz svoje zemlje. Upitala je anđela: “Pa otkud on tu, on je živ”? Odgovorio mi je da je taj čovjek sklopio pakt sa đavolom i prodao mu svoju dušu. Nju će zauzeti demon koji će na Zemlji živjeti u tijelu tog čovjeka. – kaže Tatjana.

 

BUĐENJE IZ MRTVIH

Nakon što je vidjela pakao i raj, uletjela je u svoje tijelo uz veliku patnju i bol. Otvorila je oči u mrtvačnici nakon 72 sata kliničke smrti.

– Probudila sam se u mračnoj i hladnoj prostoriji, a tijelo mi je bilo puno ožiljaka od operacije. Trpila sam užasne bolove a već su se počeli pojavljivati tragovi truljenja na koži. Ponovo sam ugledala bolničku sobu, pločice na zidovima i šokiranu doktoricu koja je upirala prstom u mene. U sobu je uletio hirurg koji je vikao: “To je nemoguće! Ti si mrtva!” – prisjeća se Tatjana.

Tatjana je tada pogledala svoje ruke na kojima su se već počele pojavljivati mrtvačke pjege. Doktor joj je odmah rekao da legne i smiri se, a u bolnici je provela još tri mjeseca dok se nije potpuno oporavila. Kako kaže, nije sigurna zbog čega je Bog baš nju odabrao jer nikada nije bila previše religiozna.

– I danas se pitam zašto je Bog baš mene izabrao, i dao mi zadatak da svjedočim u Njegovo ime. Nikada nisam bila previše religiozna, lagala sam, nisam bila pokorna, kažnjavala sam i tukla djecu. Uvijek sam ih učila da se boje Boga, ali nisam bila aktivna u crkvi. Svega je tu bilo. I kada sam ga susrela otvorio mi je Knjigu mog života i vidjela sam sve što sam radila, što sam govorila i mislila.- završava svoju ispovijest Tatjana Anisimova.

(aura.ba/D.K.)